Mobillån

Med fokus på snabba utbetalningar erbjuder Mobillån både sms-lån med direkt utbetalning och numera även kontokredit. Här hittar du alltså såväl det klassiska snabblånet som den lite mer flexibla låneform som en kontokredit innebär.

Bakom tjänsten Mobillån står Tryggkredit Stockholm AB, som också har Snabbfinans, Smskredit och Säkerfinans i sin portfölj. Mobillån är också medlem av Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF), vilka arbetar för en sund lånemarknad och vettiga villkor för konsumenterna.

Kontokredit är en flexibel form av lån, där du bara utnyttjar så mycket av kreditutrymmet som du behöver, och naturligtvis betalar du bara för det belopp du använder. Du kan göra extra inbetalningar för att sänka räntan eller betal tillbaka hela beloppet på en gång. Omvänt kan du när som helst logga in och göra ett nytt uttag.

Kontokrediten fungerar därmed lite grann som ett kreditkort – fast utan en plastbit att hålla reda på. Och det blir som att ha en extra buffert vid oförutsedda händelser.

Mobillån pratar själva på sin webbplats om fördelarna med kontokrediten, jämfört med deras andra alternativ, snabblån. Sms-lånet betalas ut i sin helhet, via direktutbetalning precis som kontokrediten, men skillnaden är att du får ut hela det beviljade beloppet, och betalar för hela lånet oavsett hur mycket du faktiskt använder av det.

Uppdaterad: 09.01.2021
1.000 kr Lägstabelopp
30.000 kr Högstabelopp
20 ar Åldersgräns
395 kr Avgift
48-83% Ränta
826 valde Mobillån
 • Utan UC
 • Kontokredit
 • Betalnsanm. Ok

Räkneexempel: Lånebelopp på 25000 kr över ett år och betalas månadsvis (12 betalningar) med lika stora belopp. Effektiv ränta på 47% ger en total återbetalning på 31 405 kronor inklusive uppläggningsavgifter och avier.

Vissa av dessa lån är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

Måndag10.00-18.00
Tisdag10.00-18.00
Onsdag10.00-18.00
Torsdag10.00-18.00
Fredag10.00-18.00
Lördag10.00-15.00
SöndagStängt
Hemsida:https://www.mobillan.se/
Lanserades:2005
E-post:info@mobillan.se
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Tryggkredit Stockholm AB
Orgnr556678-2677
Gata:Gamla Brogatan 34
Stad:Stockholm
Utbetalning:Direkt
KreditupplysningBisnode
Telefonnummer:08-660 29 50
Sociala medier:
 • Flexibel kreditlösning

 • Låga räntor för att vara smslån

 • Snabba utbetalningar

 • Dyra lån vid längre återbetalningstid
 • Relativt hög åldersgräns (20 år)
 • Accepterar inte anmärkningar
 • Lånevillkor
 • Hitta till Mobillån
 • Omdöme Mobillån
 • Källor

Lånevillkor

Det maximala lånebeloppet hos Mobillån är 30 000 kronor och som minst kan du ansöka om 1 000 kronor. Dock kan du som är återkommande kund låna upp till 40 000 kronor med sms-lånet. Du väljer själv hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka – mellan 61 dagar och upp till 2 år. Ju längre löptid desto lägre blir den effektiva räntan, men den totala lånekostnaden blir högre. Att låna 10 000 kostar exempelvis 1 895 kr om du betalar på 90 dagar, medan kostnaden för 2 års löptid slutar på 12 935 kr.

Du som söker kontokredit hos Mobillån betalar inte uppläggningsavgift eller andra kostnader, medan sms-lånet är behäftat med en uppläggningsavgift på 395 kr.

Ansökningsprocessen är enkel och görs direkt på webbplatsen. Efter sedvanlig kreditprövning betalas pengarna ut med direktutbetalning till de flesta banker, bland andra Swedbank, Nordea, SEB, Danske Bank och Handelsbanken. Din kreditvärdighet hos din vanliga bank påverkas inte då man uteslutande tar sina kreditupplysningar via Bisnode Kredit AB.

Det går att göra ansökan hela dygnet, men handläggning och utbetalningar görs vardagar mellan 10 – 18 och lördagar 10 – 15.

Kontokrediten betalas ut med hela det beviljade beloppet (inte nödvändigtvis hela det beviljade kreditutrymmet), och du betalar tillbaka i en takt som passar dig själv – ett minsta belopp per månad gäller dock. Så länge du sköter återbetalningarna kan du alltid söka nya uttag från krediten.

Krav för att få kredit:

 • Du ska vara minst 20 år gammal
 • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Du ska ha en taxerad inkomst på minst 150 000 kr före skatt
 • Har ett mobilabonnemang

Med kreditupplysningen som en grund görs en samlad bedömning av din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet.

Hitta till Mobillån

Omdöme Mobillån

Mobillån är en stabil och pålitlig långivare som tydligt visar alla villkor och regler på webbplatsen. Man är något tuffare än många andra sms-långivare, vilket ingår i en klar strävan efter att bedriva en ansvarsfull långivning. Bland annat accepterar man inte betalningsanmärkningar, och trots att man betalar ut pengar även på lördagar är tiderna begränsade, och fram på kvällskvisten, då risken för impulslån är som störst, sker inga utbetalningar.

Källor

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0