Mobillån

Mobillån har fokus på att erbjuda snabba utbetalningar av privatlån och även på att tillhandahålla kontokrediter.

Innehåll

  Om Mobillån

  Med fokus på snabba utbetalningar erbjuder Mobillån både sms-lån med direkt utbetalning och numera även kontokredit. Här hittar du alltså såväl det klassiska snabblånet som den lite mer flexibla låneform som en kontokredit innebär.

  Bakom tjänsten Mobillån står Tryggkredit Stockholm AB, som också har Snabbfinans, Smskredit och Säkerfinans i sin portfölj. Mobillån är också medlem av Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF), vilka arbetar för en sund lånemarknad och vettiga villkor för konsumenterna.

  Kontokredit är en flexibel form av lån, där du bara utnyttjar så mycket av kreditutrymmet som du behöver, och naturligtvis betalar du bara för det belopp du använder. Du kan göra extra inbetalningar för att sänka räntan eller betal tillbaka hela beloppet på en gång. Omvänt kan du när som helst logga in och göra ett nytt uttag.

  Kontokrediten fungerar därmed lite grann som ett kreditkort – fast utan en plastbit att hålla reda på. Och det blir som att ha en extra buffert vid oförutsedda händelser.

  Mobillån pratar själva på sin webbplats om fördelarna med kontokrediten, jämfört med deras andra alternativ, snabblån. Sms-lånet betalas ut i sin helhet, via direktutbetalning precis som kontokrediten, men skillnaden är att du får ut hela det beviljade beloppet, och betalar för hela lånet oavsett hur mycket du faktiskt använder av det.

  Snabbfakta om Mobillån

  Lägsta belopp 1.000 kr
  Högsta belopp 60.000 kr
  Ränta 2,95% – 29,90%
  Effektiv ränta 51% – 505,15%
  Löptid 1-12 mån
  Kreditupplysning Bisnode
  Accepterar anmärkningar Nej
  Åldersgräns 20 år
  Inkomstkrav 150.000 kr
  Anställningsform Anställning
  Utbetalningstid 0-2 bankdagar
  Identifiering BankID
  Exempel från Mobillån: Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Lånevillkor

  Krav för att få kredit:

  • Du ska vara minst 20 år gammal
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Du ska ha en taxerad inkomst på minst 150 000 kr före skatt
  • Har ett mobilabonnemang

  Med kreditupplysningen som en grund görs en samlad bedömning av din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet.

  Kundservice

  Mobillån har satsat ordentligt på sin kundtjänst och den är idag tillgänglig via flera kanaler. Man når det via telefon, mail och även via chatt. De har öppet alla dagar i veckan förutom på söndagar.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn Tryggkredit Stockholm AB
  Hemsida https://mobillan.se/
  Gata Gamla Brogatan 34
  Postnummer 111 20
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 08-660 29 50
  E-post info@mobillan.se
  Orgnr 556699-1179
  Måndag 10:00-18:00
  Tisdag 10:00-18:00
  Onsdag 10:00-18:00
  Torsdag 10:00-18:00
  Fredag 10:00-18:00
  Lördag 10:00-15:00
  Sändag Stängt

  Vad kostade lånet?

  Det maximala lånebeloppet hos Mobillån är 30 000 kronor och som minst kan du ansöka om 1 000 kronor. Dock kan du som är återkommande kund låna upp till 40 000 kronor med sms-lånet. Du väljer själv hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka – mellan 61 dagar och upp till 2 år. Ju längre löptid desto lägre blir den effektiva räntan, men den totala lånekostnaden blir högre. Att låna 10 000 kostar exempelvis 1 895 kr om du betalar på 90 dagar, medan kostnaden för 2 års löptid slutar på 12 935 kr.

  Du som söker kontokredit hos Mobillån betalar inte uppläggningsavgift eller andra kostnader, medan sms-lånet är behäftat med en uppläggningsavgift på 395 kr.

  Ansökningsprocessen är enkel och görs direkt på webbplatsen. Efter sedvanlig kreditprövning betalas pengarna ut med direktutbetalning till de flesta banker, bland andra Swedbank, Nordea, SEB, Danske Bank och Handelsbanken. Din kreditvärdighet hos din vanliga bank påverkas inte då man uteslutande tar sina kreditupplysningar via Bisnode Kredit AB.

  Det går att göra ansökan hela dygnet, men handläggning och utbetalningar görs vardagar mellan 10 – 18 och lördagar 10 – 15.

  Kontokrediten betalas ut med hela det beviljade beloppet (inte nödvändigtvis hela det beviljade kreditutrymmet), och du betalar tillbaka i en takt som passar dig själv – ett minsta belopp per månad gäller dock. Så länge du sköter återbetalningarna kan du alltid söka nya uttag från krediten.

  Avgifter

  Uppläggningsavgift 295 kr
  Aviseringsavgift 35 kr

  Omdöme Mobillån

  Mobillån är en stabil och pålitlig långivare som tydligt visar alla villkor och regler på webbplatsen. Man är något tuffare än många andra sms-långivare, vilket ingår i en klar strävan efter att bedriva en ansvarsfull långivning. Bland annat accepterar man inte betalningsanmärkningar, och trots att man betalar ut pengar även på lördagar är tiderna begränsade, och fram på kvällskvisten, då risken för impulslån är som störst, sker inga utbetalningar.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 44044
  Trustpilot
  3.2
  Bolagsuppgifter Allabolag.se
  Founded 2005

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-08