Om oss

Vi på Nocredit.se har specialiserat oss på att jämföra långivare för dig funderar på att ansöka om lån, men som av olika anledningar kan ha svårt att få lån. På vår sida listar vi ett noggrant urval av långivare, kreditgivare och banker verksamma i Sverige. Oavsett bakgrunden till lånet, lånets storlek och/eller löptid så vill vi tillhandahålla information som bidrar till att våra besökare kan göra mer medvetna val.

För att vi på Nocredit.se ska recensera en långivare, kreditgivare eller bank och därefter publicera recensionen på Nocredit.se måste de uppfylla följande grundkrav:

  • Har en aktuell licens hos Finansinspektionen.
  • Har ett aktivt & registrerat bolag i Sverige.
  • Har kontaktvägar tillgängliga på sin webbplats.
  • Har företagsuppgifter tillgängliga på sin webbplats.

 

För oss på Nocredit.se så är det en självklarhet att alla långivare vi skriver om, oavsett om de erbjuder smslån från 1.000kr, kontokrediter på upp till 50.000 kr eller blancolån på upp till 600.000 kr uppfyller dessa grundkrav.

Tillsyn av Finansinspektionen

Alla långivare på vår webbplats står under tillsyn av Finansinspektionen vars primära uppgift är att bedriva tillsyn över de långivare, kreditgivare, banker osv. som innehar ett tillstånd från FI som innebär att de har rätt att arbeta på den Svenska finansiella marknaden. Klicka här för att läsa mer om Finansinspektionen och deras arbete.

Högkostnadskrediter på Nocredit.se

De lån och krediter vi skriver om på Nocredit.se här så kallade högkostnadskrediter. Det innebär att de lån och krediter som vi skriver om, recenserar och i vissa fall rekommenderar kan för dig som konsument i vissa situationer under visa förutsättningar komma att bli väldigt kostsamma. Det är därför oerhört viktigt att du som konsument och lån-/kredittagare vet med dig att du klarar av att betala tillbaka det du lånar. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du att lånet blir väldigt dyrt, väldigt snabbt och det resulterar i en betalningsanmärkning och ärendet kan sedan gå vidare till inkasso och Kronofogdemyndigheten.

Lyssna på Bank- & Finanspodden

Om du vill få information om konsumtionslån och högkostnadskrediter men inte orkar läsa så kan lyssna på Bank- & Finanspoddens avsnitt här nedan.

Titta på Konsumentverkets videos

Om du hellre vill titta på något som ger dig information om din privatekonomi kan vi varmt rekomendera Konsumentverkets videos på Youtube. Du kan se dessa här nedanför.

Det finns stöd att få

För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Ta kontroll över din privatekonomi

Om du behöver hjälp att komma igång med att få koll på din privatekonomi kan vi rekommendera att du testar Konsumentverkets budgetkalkyl. När du använder dig av Konsumentverkets budgetkalkyl kan du skriva in detaljerad information om din privatekonomi och på så vis se hur olika förändringar av t.ex. inkomst skulle påverka privatekonomin. Konsumentverkets budgetkalkyl är ett bra verktyg för alla som vill få ett bättre helhetsgrepp om sin ekonomi.

Konsumenternas Lånekalkyl

På Konsumenternas.se kan man hitta en lånekalkyl som gör det möjligt för dig som låntagare att se vad respektive lån faktiskt kostar dig. Kalkylatorn ger dig även möjligheten att på ett enkelt sätt räkna ut den effektiva räntan på ett lån som du funderar på att ta. Verktyget fungerar väldigt bra och vi på Nocredit.se använder faktiskt verktyget för att kontrollera de uppgifter som vi får in från olika lån- & kreditgivare. Vi värdesätter Konsumenternas objektivitet och kontinuerliga arbete med att öka allmänhetens medvetande kring privatekonomi samt de rättigheter man faktiskt har som konsument.

Med kalkylverktyget så kan man enkelt räkna på på lån som blancolån, privatlån, kontokrediter, smslån, lån utan säkerhet och snabblån. Återbetalningstiden för lån kan variera kraftigt och vara allt från en vecka upp till 20 år. Räntan sätts alltid individuellt beroende på den ansökandes kreditvärdighet. Det finns väldigt stora stora skillnader mellan de räntor som olika långivare erbjuder. Det är därför viktigt att komma ihåg att oavsett hur man väljer att använda Lånekalkylen på Konsumenternas.se så är det i slutändan upp till respektive långivare att lämna ett faktiskt erbjudande till dig som potentiell låntagare. Testa Konsumenternas Lånekalkyl här.

Stipendium till ekonomisk student

Vi på Nocredit.se tycker det är viktigt att privatpersoner håller sig väl informerade om sig egen privatekonomi och kan göra medvetna val. Vi tror på att en ökad medvetenhet kommer genom ökad kunskap med hjälp av tillgång till värdefull information. Vi tycker också att det är viktigt att dagens unga lär sig tänka ekonomiskt redan i ung ålder eftersom att de kommer ha med sig den kunskapen genom hela livet. Samtidigt som de unga åren är bland de tuffaste rent ekonomiskt så är det även där som de bästa tipsen kan finnas. Därför erbjuder vi ett stipendium till den student som kan bistå oss med det bästa spartipset som hjälper privatpersoner i vardagen. Läs mer om vårt stipendium här. 

Förlåt, men ibland kan det bli fel

På Nocredit.se arbetar vi kontinuerligt med att säkerställa så att vi tillhandahåller korrekt information till våra besökare. Men ibland kan det tyvärr bli fel och ibland gör de företag vi skriver om förändringar som vi inte blir informerade om.

Det är därför viktigt att du som låntagare i slutänden observerar att det är de villkor som anges på långivarens webbplats som gäller vid lånetillfället.

Vi kan inte ta ansvar för eventuella skillnader mellan de på Nocredit.se angivna räntesatserna och/eller villkoren och den erbjudna slutliga räntan och/eller de tillhörande villkor hos aktuell långivare/kreditgivare/bank.

Vi reserverar oss därför för eventuella felskrivningar, förändringar, justeringar samt eventuella avvikelser.

Kontakta oss

För att komma i kontakt med oss på Nocredit.se så är ni välkomna att använda kontaktuppgifterna till höger. Vi svarar på inkommande mail så fort vi kan och oftast inom 24 timmar under helgfria vardagar.

Kontaktuppgifter

Bolagsnamn Agent Introvert AB
Hemsida nocredit.se
Gata Erik Dahlbergstrappan 4
Postnummer 411 31
Stad Göteborg
E-post hello@introvert.tech
Orgnr 559096-8607