Företagslån utan säkerhet

Behöver ditt företag låna pengar för att finansiera verksamheten? Här hittar du ett brett utbud av företagslån från långivare som erbjuder lån utan säkerhet. Oavsett om du nyss har startat en enskild firma eller behöver finansiera en ny marknadssatsning för ditt aktiebolag kan du här hitta ett lån som passar just dig.

Innehåll
  froda logo
  Lägstabelopp 10.000 kr
  Högstabelopp 2.000.000 kr
  Löptid 1-36 mån
  Avgift 0 kr
  Ränta 1,06% – 3,30%
  Effektiv ränta 1,07% – 3,35%
  Utan UC
  Samla lån
  Betalnsanm.
  Åldersgräns 18 år
  Har valts av 198 personer
  Exempel från Froda: Lånebeloppet 200 000 kr i 24 månader. Månadskostnad: ca. 742 kr/mån. Totalt ink. amortering: 9 075 kr/ mån. För detta lån skulle man betala 9 075 kr i månaden i 24 månader. Efter detta skulle lånet vara helt återbetalt. Inga andra kostnader eller räntor tillkommer. Totalt betalas 217 800 kr tillbaka varav 200 000 kr är det grundläggande lånet och 17 800 kr är kostnaderna för lånet.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Hur stort lån kan jag söka?

  Det är småföretagen som håller igång Sverige. 80% av alla nya jobb skapas av små och lokala företag. Och ofta är finansieringen det som kan sätta käppar i hjulet, särskilt för nystartade företag som inte har någon historik eller resultat att visa upp.

  Hos många av våra banker och långivare kan du låna upp till 2 000 000 kronor, ibland ännu mera. Vissa långivare erbjuder lån utan UC och tar istället sina kreditupplysningar hos alternativa företag som Bisnode eller Creditsafe.

  Beroende på vilken typ av företagslån du eftersöker, är det olika låneformer som passar bäst. Lånebehovet skiftar också mellan etablerad företag och nystartade verksamheter.

  Att låna pengar utan säkerhet är ofta enklare om du har ett företag som varit igång ett tag, där du kan visa upp ett tidigare resultat som gör att långivarna enklare kan bedöma din återbetalningsförmåga. Men även nya företag kan ofta hitta företagslån utan krav på säkerheter. Istället brukar man få gå med på att gå i personlig borgen för lånet eller krediten.

  Företagslån för enskild Firma

  Kanske har du sagt upp dig från jobbar för att gå ”all in” på din idé, eller testar att smyga igång en verksamheten på fritiden. Det absolut enklaste är då att göra det i form av en enskild firma. Du behöver inte ens registrera företaget hos Bolagsverket – det är bara att köra igång. Däremot behöver du oftast registrera dig för moms och F-skatt, vilket i båda fallen görs hos Skatteverket. Inte heller måste du ha ett startkapital för att börja din verksamhet, även om det är att rekommendera.

  En enskild firma har enklare att söka blancolån (lån utan säkerhet) eftersom du och företaget är ”samma person” – företaget är alltså inte en juridisk person. Du har också mycket större frihet att ”låna pengar av dig själv”, något som inte är tillåtet i t.ex. ett aktiebolag.

  Då firman inte är juridisk person, kan inte företaget ingå avtal eller låna pengar. Det är du som privatperson som måste stå för lånet.

  Företagslån för Aktiebolag

  Ett aktiebolag, däremot, är en juridisk person, och kan ingå egna avtal. I ett aktiebolag har inte ägarna något personligt betalningsansvar utan företaget självt är ansvarigt för lån och krediter.

  Det är mycket vanligt att ägare till AB måste gå i personlig borgen för ett företagslån, i synnerhet när det gäller små företag. Även här är blancolån vanligt, och det börjar dyka upp långivare som inte kräver personlig borgen.
  Ett mindre AB kan också ha stor nytta av det som kallas check-kredit. Det innebär att du har ett visst kreditutrymme som kan utnyttjas om och om igen. I praktiken innebär det att ditt bankkonto förses med en kredit, och det utnyttjade kreditutrymmet varierar i takt med in- och utbetalningar till och från kontot.

  Företagslån för Handelsbolag

  Mitt emellan Enskild firma och AB – ett handelsbolag är en företagsform med 2 eller fler delägare, och är en mycket vanlig företagsform. Det ställer lite större krav än en EF, men betydligt mindre krav på bokföring och annan administration än ett AB.

  I ett handelsbolag är samtliga delägare solidariskt betalningsansvariga för de lån som tecknas. Men skulderna betalas ut företagets konto, och så länge skeppet inte går överstyr är detta inget problem.

  Att ta ett företagslån utan säkerhet möter i regel inga hinder för er som har ett handelsbolag. Många långivare medger också lån utan UC.

  Oavsett i vilken företagsform du/ni driver er verksamhet är dock en checkkredit ofta den smidigaste lösningen. Du betalar endast för utnyttjade belopp, och krediten kan utnyttjas om och om igen, utan begränsningar.

  Har du ett företag som står i begrepp att låna pengar till bolaget – till nystart eller nya satsningar – så kan du jämföra en mängd långivare här hos oss, för att enkelt hitta det bästa företagslånet för just er.

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2021-03-01
  Publicering: 2021-02-04