Blancolån

Blancolån innebär mer eller mindre att låntagaren kan låna utan fast inkomst eller säkerhet, så länge man kan visa att man har möjligheter att betala av på lånet och lösa krediten inom vald tidsperiod. Oftast ej några större belopp, men många kreditgivare erbjuder lån utan säkerhet till lite lägre summor.

Ett blancolån är en typ av lån där du inte behöver ställa egendom i pant för lånet, t.ex. ett hus eller en bil. De vanligaste formerna av lån utan inkomster är smslån eller ett kreditkonto. Åtminstone när det gäller smålån på mindre belopp.

Bland våra långivare hittar du ett flertal företag som erbjuder såväl snabblån som lite större privatlån.

Uppdaterad: 05.02.2019
1
Lägstabelopp1.000 kr
Högstabelopp200.000 kr
Löptid3mån - 5år
Avgift0 kr
Ränta26-39%
Utan UC
Samla lån
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns18 år
146 valde Klara lån
Klara lån exempel: Lånebelopp: 15 000 kr, 1 års löptid, 29% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 1 431 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 2 173 kr.
1
Lägstabelopp5.000 kr
Högstabelopp500.000 kr
Löptid1 - 15år
Avgift0 kr
Ränta2,95 - 22,59%
Utan UC
Samla lån
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns18 år
145 valde Sambla
Sambla exempel: Lånebelopp: 100 000 kr, 9 års löptid, 7,18% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 1 248 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 34 794 kr.
1
Lägstabelopp5.000 kr
Högstabelopp600.000 kr
Löptid1-15 år
Avgift0 kr
Ränta2,95-33,2%
Utan UC
Samla lån
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns18 år
95 valde Advisa
Advisa exempel: Lånebelopp: 100 000 kr, 9 års löptid, 5,79% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 1 183 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 27 764 kr.
  • Varför ta ett Blancolån?
  • Blancolån utan / låg inkomst
  • Få blancolånet utbetalt snabbt med BankID

Varför ta ett Blancolån?

Det finns flera fördelar med denna typ av lån. Dels för att du inte behöver riskera att din egendom tas ifrån dig om du inte kan betala av på lånet, men också att du inte behöver ange någon särskild orsak till att du vill låna pengar. Du kan använda pengarna till vad du vill – en resa, en ny bil, kläder, möbler eller vad som helst. Blancolån, kan fås i form av små kortlån med 30–90 dagars löptid. Handlar det om lite större summor och du t.ex. vill låna 200 000 kr talar vi istället om privatlån.

Blancolån utan / låg inkomst

Även om du är utan ett fast jobb och går arbetslös, eller har en provanställning, så finns det fortfarande vissa möjligheter att ta mindre snabblån eller något högre blancolån. Så länge du inte är helt utan inkomst, och har t.ex. a-kassa, pension, studielån eller annan form av inkomster så är det inte omöjligt att få ett lån utan säkerhet beviljat.

Det kan ju dock finnas andra orsaker till att man har svårt att få lån. Särskilt i de stora bankerna där man oftast baserar sina beslut på kreditupplysningar och eventuella betalningsanmärkningar. I din vanliga bank är det nästintill omöjligt att få lån med betalningsanmärkningar, men många av våra långivare har specialiserat sig på den här typen av lån och kan erbjuda lån även i dessa fall, om än till något högre ränta.

Få blancolånet utbetalt snabbt med BankID

Om du behöver låna pengar snabbt finns det ett par saker att ta i beaktande, innan du ansöker om ett lån utan säkerhet. Även om kreditgivarna är medvetna om att det ibland är bråttom och har tagit fram rutiner för direktutbetalning av lånet, är det vissa saker som du själv måste uppfylla.

  • Ansök om lån hos ett företag som har samma bank som du själv. I annat fall tar överföringen minst en dag extra.
  • Du måste också kunna signera din ansökan online. Det görs enklast med BankID (mobilt eller via datorn) men det finns även andra e-legitimationer, som t.ex. Instantor.

Har du bara dessa saker på plats är det inte ovanligt att långivaren betalar ut pengarna inom en timme efter lånet har beviljats.

Mindre blancolån tas också ofta utan UC-kontroll (man anlitar istället t.ex. Bisnode och Creditsafe). Det är billigare för dem, men det är också en fördel för dig, eftersom storbankerna tar sina kreditupplysningar via Upplysningscentralen. Det innebär att bankerna och kreditgivarna inte kan se om du har ansökt om lån på annat håll, och långivaren kan heller inte se om du har betalningsanmärkningar hos UC.

Källor:

Hallakonsument.se

Sr.se

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0