ViaConto

Ibland händer det att man är i behov av att låna pengar och oavsett bakomliggande anledning till behovet, kan man vända sig till ViaConto. Användarna ger Viaconto 4,6 av 5 enligt Trustpilot, vilket är i det högre spannet bland smslånen.

Innehåll

  Om ViaConto

  ViaConto erbjuder idag sina kunder möjligheten att ta ett så kallat mikrolån, det är i själva verket ett blancolån, alltså ett lån utan säkerhet och mer specifikt så deras lån en så kallad högkostnadskredit.

  ViaConto använder sig inte av UC utan istället företaget Creditsafe för att göra sina kreditbedömningar. Du får svar direkt och kan eventuellt få dina pengar utbetalda redan samma dag. Smidigheten och lättillgängligheten är vad som präglar ViaContos image. Allt sker på förstasidan och du använder dig av BankID för att identifiera dig. Efter det får du besked inom fem minuter.

  ViaConto är ett av de bolag som erbjuder högkostnadskrediter men som samtidigt är transparenta med vad deras lån kostar.

  Snabbfakta om ViaConto

  Lägsta belopp 1.000 kr
  Högsta belopp 20.000 kr
  Ränta 39.5%
  Effektiv ränta 93,8% – 12.939,1%
  Löptid 3-37 mån
  Kreditupplysning Creditsafe
  Accepterar anmärkningar Ja
  Åldersgräns 18 år
  Inkomstkrav Taxerad inkomst
  Anställningsform fr. Arbetssökande
  Utbetalningstid 0-2 bankdagar
  Identifiering BankID
  Exempel från ViaConto: Representativt exempel vid kontouttag om 8 000 kr i 12 månader: faktureringsavgift 45 kr, månatlig administrationsavgift upp till 380 kr, årsränta 39.5%, effektiv ränta 220.73%, första månadsbetalning är 1150 kr, andra månadsbetalning är 1149 kr osv. Det totala beloppet att betala efter 12 månader är 11 787 kr, varav 4 520 kr är amortering och 2 167 kr ränta samt 540 kr faktureringsavgift och 4 560 kr månatlig administrationsavgift, 3 480 kr är den återstående krediten. Minsta månadsbetalning är 6.71% av kapitalbeloppet, 3.29 % ränta, faktureringsavgift och månatlig administrationsavgift – dock lägst 800 kr.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Grundkrav för låneansökan

  • Myndig och folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år
  • Ej skyddad identitet, ej satt under förvaltarskap
  • Inneha eget privatkonto i svensk bank
  • Inneha egen mobiltelefon
  • Har du lånat hos Viaconto tidigare, kontrollerar de om du har skött dina tidigare lån hos dem.
  • Deklarerad inkomst i Sverige

  Kontakta Viaconto´s kundsupport

  Det kommer ofta upp frågor när man ska ansöka om lån eller när man har ansökt om lån. ViaConto erbjuder många olika kontaktsätt för att kunna få klarhet i hur saker fungerar.

  Du kan först av allt skicka ett email till dem och du kan förvänta dig svar redan samma dag. Sen finns det givetvis ett telefonnummer du kan ringa till för att prata med en representant direkt om det är så att du föredrar det. De har även en chatt tillgänglig på webbplatsen som du kan nyttja om du känner att du behöver hjälp och föredrar den formen av kommunikation.

  Sist men inte minst har du också möjlighet att chatta eller prata med en representant via Skype och man kan lägga till dem med deras användarnamn: viaconto.se. Detta är ett ovanligt kommunikationssätt men smart eftersom det gör att de sticker ut ur mängden.

  Observera att du kan ansöka om lån vilken tid på dygnet som helst och du behöver inte förhålla dig till supportens öppettider.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn ViaConto Sweden AB
  Hemsida https://viaconto.se/
  Gata Holländargatan 27
  Postnummer 113 59
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 075–75 75 023
  E-post info@viaconto.se
  Orgnr 556819-6041
  Måndag 08:30-17:00
  Tisdag 08:30-17:00
  Onsdag 08:30-17:00
  Torsdag 08:30-17:00
  Fredag 08:30-17:00
  Lördag 10:00-16:00
  Sändag Stängt

  Kreditlån, räntor och avgifter

  Utöver räntan för ett lån hos ViaConto tillkommer en faktureringsavgift på 45 kr och en månatlig administrationsavgift på 380 kr. Den effektiva räntan varierar extremt mycket och kan bli otroligt hög, den är helt beroende lånets storlek och tiden tills lånet är avbetalt.

  Direktutbetalning med Nordea (även andra banker)

  Om din kredit beviljas innan 13.00 på en vardag får du dina pengar utbetalda samma dag. Skulle det vara efter 13.00 kommer pengarna vanligtvis in dagen efter. Om du har Nordea blir ditt lån utbetalat några minuter efter att krediten beviljats.

  Avgifter

  Administrationsavgift 380 kr
  Faktureringsavgift 45 kr/mån

  Enkel ansökningsprocess

  Skrollar du ner en halv sida hittar du ett formulär där du kan se en preliminär uträkning på vad du måste betala minst per betalning, vad den effektiva räntan är och när du måste göra din första betalning. Flexibiliteten hos ViaConto är vad som gör dem till ett starkt varumärke. Du kan när som helst ansöka om höjd kreditgräns när du skulle känna behov och du har flera olika betalningsmöjligheter. Ansökningsprocessen ser ut som följer:

  • Välj lånebelopp
  • Fyll i formuläret med uppgifterna ViaConto begär
  • Identifiera dig med BankID
  • Vänta

  Det tar vanligtvis inte mer än fem minuter innan beslutet är fattat och skulle du bli beviljad får du dina pengar utbetalda väldigt snabbt.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 44045
  Trustpilot
  4.6 (ca 1 000 omdömen)
  Bolagsuppgifter Allabolag.se
  Founded 2010

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-09