OPR Företagslån

OPR Företagslån är ett företag som fokuserar på att erbjuda olika lån till alla typer av företag. Ett tips är att använda låneförmedlaren Froda för se om någon annan kreditgivare kan erbjuda ert företag bättre villkor.

Innehåll

  Om OPR Företagslån

  OPR Företagslån erbjuder lån till alla typer av företag. Hos OPR kan man låna belopp mellan 30 000 kr och 500 000 kr med låneperiod upp till 18 månader. OPR Företagslån har inga räntor på sina lån, utan tar istället ut en fast månadsavgift varje månad. Avgiften är baserad på valt lånebelopp och löptid.

  OPR Företagslån gör en kreditvärdering med hjälp av en kreditupplysning från Creditsafe. De kan godkänna lån även om företaget eller borgenären har en betalningsanmärkning, eftersom att de gör en individuell bedömning av låntagarens ekonomiska situation när de beviljar ett lån.

  Det krävs ingen säkerhet för att låna pengar hos OPR. Däremot krävs att en person går i borgen för lån upp till 200 000 kr. För lån över 200 000 kr krävs det två borgenärer. Det innebär att om företaget skulle misslyckas med sina betalningar, så kommer borgenärerna att krävas på hela lånebeloppet plus månads- och förseningsavgifter.

  Snabbfakta om OPR företagslån

  Lägsta belopp 30.000 kr
  Högsta belopp 500.000 kr
  Ränta Inte tillämpligt
  Effektiv ränta Inte tillämpligt
  Löptid 1-18 mån
  Kreditupplysning Creditsafe
  Accepterar anmärkningar Ja
  Åldersgräns 18 år
  Inkomstkrav Taxerad inkomst på borgensman
  Anställningsform Inte tillämpligt
  Utbetalningstid Inte tillämpligt
  Identifiering BankID
  Exempel från OPR-Företagslån.se: Ett lån på 30 000 kr med en löptid på 12 månader ger ett månatligt belopp på 4 770 kr att betala och det totala beloppet att betala tillbaka blir då 57 240 kr. Kostnaden för lånet blir då totalt 27 240 kr, en ränta/avgift/kostnad på 90,8%.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Lånevillkor

  För att låna pengar hos OPR Företagslån krävs det att man blir godkänd som låntagare. Det blir man genom att OPR gör en individuell bedömning av företagets möjligheter att betala av lånet. Detta görs i ett första steg med en kreditvärdering från Creditsafe. Genom att använda Creditsafe istället för UC försäkrar man sig om att framtida möjligheter att låna pengar inte kommer att påverkas negativt.

  Några av de saker som krävs av företag som vill låna pengar är:

  • Att företaget är registrerat i Sverige hos Bolagsverket
  • Att företaget är ett aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag
  • För lån upp till 200 000 kr krävs en borgenär, för lån över 200 000 kr krävs det två personer som borgenärer

  Hos OPR Företagslån är en ansökan bindande. Det innebär att om man får sin låneansökan beviljad anses det som ett undertecknande av skuldbrev och pengarna kommer att betalas ut redan samma dag (förutsatt att man ansökt före kl 16:00 på en vardag).

  Kundtjänst

  För frågor om Företagslånet går det att vända sig till OPR Finance kundtjänst. För telefonkontakt har de öppet på vardagar mellan 07.00-17-00. Det går även bra att maila på kundservice@opr-foretagslan.se. Till kundtjänst vänder man sig också om man ångrar sitt lån och önskar att reklamera låneavtalet.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn OPR-Finance AB
  Hemsida https://opr-foretagslan.se/
  Gata Kungsbroplan 1
  Postnummer 112 26
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 08-501 006 60
  E-post kundservice@opr-foretagslan.se
  Orgnr 556707-7044
  Måndag 07:00-17:00
  Tisdag 07:00-17:00
  Onsdag 07:00-17:00
  Torsdag 07:00-17:00
  Fredag 07:00-17:00
  Lördag Stängt
  Sändag Stängt

  Fast avgift istället för ränta

  OPR Företagslån erbjuder osäkrade företagslån till aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag. Lånebelopp upp till 500 000 kr erbjuds med en löptid på max 18 månader. OPR Företagslån har ingen traditionell ränta, utan har istället en avgift på lånet som liksom räntan betalas månadsvis och som baseras på lånebeloppet och löptiden. Denna avgift kan snabbt bli väldigt hög och det är viktigt att man säkerställer att man kan betala tillbaka lånet innan man ansöker om det. Framförallt eftersom att OPR-Företagslån tar ut en avgift om 1 500 kr i processavgift för att häva lånet om man ångrar sig efter att man har fått lånet beviljat.

  Avgifter

  Uppläggningsavgift 0 kr
  Fakturaavgift 0 kr
  Administrationsavgifter 0 kr
  Processavgift för att häva lån 1 500 kr

  Hur du ansöker om lån

  För att ansöka om lån hos OPR Företagslån går man tillväga på följande sätt:

  • Sökande måste ha företagets namnteckningsrätt samt tillgång till BankID eller mobilt BankID.
  • Fyll i ansökan på OPR Företagslåns hemsida. Kontakta kundtjänst om du behöver hjälp med något.
  • Alla ansvariga personer och borgenärer kommer att få en epost med information samt en länk för att godkänna villkoren digitalt.
  • När samtliga inblandade har godkänt villkoren kommer låneansökan att handläggas omedelbart om detta sker före kl 16:00 en vardag.
  • Efter att ansökan godkänts betalas pengarna ut direkt samma dag.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 44036
  Trustpilot
  4.6 (ca 100 omdömen)
  Bolagsuppgifter Allabolag.se
  Founded 2006

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-08