Snabblån med direktutbetalning

Smslån med direktutbetalning erbjuds av många långivare till dig som behöver låna pengar snabbt i en akut situation. När det gäller lite större summor som vid blancolån på över 20 000 kr är det inte lika vanligt med direktutbetalning – med det förekommer.

Snabblån, smslån,  – kärt barn har många namn och alla är de namn på samma sak: korta lån, dvs. mindre lån med kort löptid. Så vart vänder jag mig för att få en direktutbetalning i en nödsituation? Här på Nocredit.se har vi samlat alla långivare som erbjuder smslån med direkt utbetalningar – vissa av dem även på helger och röda dagar. Men se här upp med dolda avgifter och hägra räntor. Jämför noga innan väljer att teckna en kredit.

Innehåll
  klara lan logo
  Lägstabelopp 1.000 kr
  Högstabelopp 150.000 kr
  Löptid 1-10 år
  Avgift 0 kr
  Ränta 2,99% – 39,5%
  Effektiv ränta 13% – 1.112%
  Utan UC
  Samla lån
  Betalnsanm.
  Åldersgräns 18 år
  Har valts av 11006 personer
  Exempel från Klara Lån: Om du lånar 5 000 kr med återbetalningstid på 2 månader så blir totalkostnaden för krediten 718 kr. Månadskostnaden är då 359 kr och den effektiva räntan 195%. Om du lånar 20 000 kr med återbetalningstid på ett år så blir totalkostnaden för krediten 6 107 kr. Månadskostnaden blir då 509 kr och den effektiva räntan 32%.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  ferratum logo
  Lägstabelopp 1.000 kr
  Högstabelopp 200.000 kr
  Löptid 1-144 mån
  Avgift 0 kr
  Ränta 6,95% – 39,60%
  Effektiv ränta 7,17% – 47,64%
  Utan UC
  Samla lån
  Betalnsanm.
  Åldersgräns 21 år
  Har valts av 2890 personer
  Exempel på blancolån från Ferratum: Räntan är individuell f n 6,95% – 24,45% och villkoren bestäms efter kreditprövning. Vid ett lån på 75 000 kr upplagt på fem år (60 månader) med exempelräntan 9,95% (effektiv ränta på 10,41%), blir det totala beloppet att betala 95 503,44 kr vilket motsvarar 1 591,72 kr/mån. Exempel på kontokredit från Ferratum: Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 45 000 kr är 30 dagars lånekostnad 1 485,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 1 800 kr.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  loanstep logo
  Lägstabelopp 3.000 kr
  Högstabelopp 25.000 kr
  Löptid 5-24 mån
  Avgift 19-39 kr
  Ränta 15,4% – 38,4%
  Effektiv ränta 29,93% – 1.177%
  Utan UC
  Samla lån
  Betalnsanm.
  Åldersgräns 18 år
  Har valts av 1433 personer
  Exempel från Loanstep: Ett lån taget 2021-02-08 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på fem (5) månader som återbetalas genom fem (5) avbetalningar om ca 1 792 kr, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 %. Totalt att betala är 9 339 kr, av vilket 3 000 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst Savelend tillhandahåller och 60 kronor i aviavgift per avi. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelend’s peer to peer lending. Återbetalningstid 5 månader – 24 månader. Maximala räntan är 38,4%.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  mobillån logo
  Lägstabelopp 1.000 kr
  Högstabelopp 60.000 kr
  Löptid 1-12 mån
  Avgift 330 kr
  Ränta 2,95% – 29,90%
  Effektiv ränta 51% – 505,15%
  Utan UC
  Samla lån
  Betalnsanm.
  Åldersgräns 20 år
  Har valts av 1649 personer
  Exempel från Mobillån: Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Snabblån med BankID

  Det spelar ingen roll hur länge man har gått och funderat på att låna pengar. Vare sig det är en plötsligt uppkommen möjlighet eller ett resultat av flera års planerande så vill vi i regel ha pengarna utbetalade så snabbt som möjligt.

  Tack vare internet och modern teknik är detta en självklarhet idag. Hos de allra flesta långivare får du besked mycket snabbt, på flera håll inom några minuter. Samma sak gäller när du gör en förfrågan om att låna pengar på låneportaler, där du i regel börjar få låneerbjudanden redan efter 10–15 minuter. Det här har gjort det betydligt lättare att jämföra lån med varandra.

  När du väl har fått din låneansökan godkänd kan utbetalningen betalas ut. Det är inte ovanligt att pengarna finns på kontot redan samma dag eller kväll, ibland dagen efter. Om du har en annan bank än utbetalaren, kan det ta någon dag ytterligare.

  Vissa långivare vill dock ha ett påskrivet skuldebrev innan utbetalning sker. Då skickar de skuldebrevet på posten, och du returnerar ett undertecknat exemplar till dem. Därefter brukar det kunna ta upp till en vecka innan pengarna finns på ditt konto. Många erbjuder dessutom alternativet att underteckna skuldebrevet online, med hjälp av ditt BankID.

  Det blir också allt vanligare att långivare erbjuder lån med helgutbetalning. Dina pengar kan till och med betalas ut under röda dagar, då allt fler långivare har insett att det ibland är viktigt att kunna låna pengar snabbt.

  Att tänka på om du behöver direktutbetalning

  Du står där med vatten upp till fotknölarna i tvättstugan. Tvättmaskinen som nyss pajat måste ersättas och det nu – inte om tre veckor när nästa lön kommer. Ett kortlån med helgutbetalning är absolut nödvändigt för att ni ska slippa stå och tvätta för hand.

  Det är inte särskilt svårt att få pengarna direkt, men vissa saker måste dock finnas på plats för att det ska vara tekniskt möjligt.

  Det första har vi nämnt: se till att du har samma bank som långivaren. Vad behövs mer för att du ska kunna få pengarna direkt?

  Först och främst gäller det att jämföra långivarna och se vilka som erbjuder direktutbetalning. Därefter det kanske viktigaste av allt: hur du signerar låneansökan. Ett absolut krav är att du kan identifiera dig online, och skriva under ansökan. Så se till att du har ett BankID (mobilt BankID eller datorversionen) så är det problemet ur världen.

  Till sist: kolla öppettiderna hos långivaren. För att en direktutbetalning ska vara möjlig krävs det såklart att någon finns på plats och kan ta hand om din ansökan.

  Jämför SMS-lån

  Det är mycket att hålla ögonen på när man står i begrepp att låna pengar. Och just att det går så snabbt kan ibland medföra att man inte tänker sig för innan man signerar låneansökan. Högre upp på denna sida kan du jämföra alla smslån och själv avgöra vilket som är det bästa lånet för just dig.

  Saker att ta i beaktning är bland annat:

  • Kostnad för räntan
  • Fasta kostnader
  • Lånets löptid
  • Kreditprövning via UC?
  • Uppläggningsavgifter
  • Aviavgifter

  Ett smslån kan vara en bra lösning vid tillfällen då du snabbt behöver en mindre summa. Men tänk på att du ska kunna betala tillbaka lånet inom den ganska korta tid det oftast löper. En tusenlapp med 14 dagars återbetalningstid klarar väl de flesta av utan problem, men att låna 10 000 ställer helt andra krav på planering från din sida.

  De bästa smslånen med direktutbetalning

  För att få fram vilken långivare som erbjuder det bästa lånet och möjligheten att faktiskt få ett lån har vi valt att titta närmare på dessa datapunkter:

  • Utbetalningstid – Hur snabbt kan du få smslånet på konto (kväll, helg, röda dagar).
  • Månadsränta – Då sms-lån i regel har korta löptider är det mindre relevanta att titta på årsränta.
  • Aviavgifter och andra dolda kostnader – Kreditgivarna har efter räntetaket förbättrat sin marginaler genom dolda avgifter.
  • Kreditupplysning – Vilket kreditbolag som utför kreditupplysningen för att inte påverka kreditvärdigheten långsiktigt.
  • Enkelhet att få lån – Om betalningsanmärkningar accepteras och om det går att få ett godkänt lån trots låg kreditvärdighet.
  • Utbetalt maxbelopp – Hur stort belopp som långivaren beviljar.

  Varför teckna ett smslån?

  Ett snabblån som i första hand fungerar som ett bra alternativ för dig som vill låna lite mindre summor med kort löptid (14 – 90 dagar) – smålån som bankerna oftast inte har något intresse av. Till en början kunde man med ett enkelt sms (därav namnet smslån) ansöka om ett lån, och några minuter senare landade pengarna på ditt bankkonto. Idag sker de flesta ansökningar via internet (många kallar det också internetlån) direkt på långivarens webbplats. Men hos flera av dem kan du fortfarande låna pengar med ett enkelt sms.

  Anledningarna kan vara många, och ibland kan det inte vänta tills löningen kommer. I situationer som denna kan ett smslån med direktutbetalning vara räddningen.

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2021-03-01
  Publicering: 2021-02-05