Säkerfinans

Säkerfinans är en av de långivare som är allra snabbast när det gäller handläggning och utbetalning av lån. Bakom företaget står Tryggkredit Stockholm AB (tidigare A & S Sverige AB), som också äger Snabbfinans, Mobillån och Smskredit. Affärsidén är att man vill erbjuda ett tryggt lånealternativ för privatpersoner, och erbjuda smslån och kontokrediter utan UC och med bra villkor. Detta faktum återspeglas även i att man är medlem av branschorganisationen SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening), som arbetar för en sund och säker lånemarknad.

Och nog är Säkerfinans ett tryggt alternativ, med tydlig information på webbplatsen. Kostnadsmässigt hamnar man någonstans i mitten bland långivarna på mindre lån med lite kortare löptider.

Från att Säkerfinans tidigare enbart haft sms-lån i portföljen erbjuder man numera också kontokrediter, en billigare och betydligt flexiblare låneform, där man bara betalar för den del av den beviljade krediten man faktiskt utnyttjar. Ungefär som ett kreditkort, fast utan det fysiska kortet.

En kontokredit hos Säkerfinans innebär att en låneform där du betalar tillbaka i sin egen takt. Det finns ett minimibelopp att betala, men man kan alltid betala av i snabbare takt utan att det tillkommer extra kostnader. Omvänt så kan man också göra uttag när som helst, så länge det finns kreditutrymme kvar.

Ansökningsproceduren hos Säkerfinans är mycket enkel. Direkt på startsidan hittar du ett kort formulär som du fyller i, och sedan klickar du bara på ”Ansök nu”. Under ansökningsprocessen verifierar du din identitet med Instantor (verifiering genom att logga in på din bank). Har du inte bråttom kan du istället få ett brev hemskickat med en kod att använda för verifieringen.

Uppdaterad: 09.01.2021
1.000 kr Lägstabelopp
30.000 kr Högstabelopp
20 ar Åldersgräns
295 kr Avgift
3.25-83% Ränta
993 valde Säkerfinans
 • Utan UC
 • Direktutbetalning
 • Betalnsanm. Ok

Räkneexempel hos Säkerfinans: En kredit på 25000 kronor ger återbetalningen 31 405 kronor kronor om vi gör följande antagande; Krediten löper över 1 år och betalas av med samma belopp månadsvis, den effektiva ränta ligger på 47%, inkluderat aviavgift på 39 kronor (st) och en uppläggningsavgift på 395 kronor.

Vissa av dessa lån är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

Om Säkerfinans

Måndag10:00-18:00
Tisdag10:00-18:00
Onsdag10:00-18:00
Torsdag10:00-18:00
Fredag10:00-18:00
Lördag10:00-15:00
SöndagStängt
Hemsida:https://www.snabbfinans.se/
E-post:info@xn--skerfinans-q5a.se
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Tryggkredit Stockholm AB
Orgnr556678-2677
Gata:Gamla Brogatan 4
Stad:Stockholm
Utbetalning:Direkt
KreditupplysningBisnode
Telefonnummer:08-644 20 10
Sociala medier:
 • Ingen UC-kontroll

 • Direktutbetalning, även lördagar

 • Tydliga villkor

 • Höga inkomstkrav
 • Accepterar ej anmärkning(ar)
 • Något dyra på större lån
 • Lånevillkor
 • Sammanfattning
 • Källor

Lånevillkor

När man lånar för första gången hos Säkerfinans kan du låna från 1 000 kr och upp till 30 000 kr. Du som är återkommande kund (och har skött återbetalningarna) får en övre kreditgräns på 40 000 kr. Såväl kontokrediten som sms-lånet är lån utan säkerhet. Din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen påverkas inte, då man istället gör kreditupplysningen via Bisnode Kredit.

Hos Säkerfinans får du oftast pengarna via direktutbetalning inom en timme efter att din ansökan beviljats, om du har SEB, Nordea, Handelsbanken eller Swedbank. Detta om du fått ansökan beviljad före kl. 13.00. I annat fall kan det dröja tills nästa dag innan du ser pengarna på ditt konto.

Kredittiden för kontokrediten hos Säkerfinans är löpande, medan sms-lånet har en löptid på mellan 61 dagar och 2 år. Sms-lånet har en uppläggningsavgift på 395 kr, men för kontokrediten tillkommer inga avgifter.

Säkerfinans har kontoret bemannat mellan 10.00 och 18.00 på vardagar och 10.00 – 15.00 på lördagar. Du som har någon av ovan nämnda banker kan alltså få helgutbetalning av lånet.

Krav för att få kredit:

 • Du ska ha fyllt 20 år
 • Du ska vara folkbokförd här i Sverige
 • Minst 150 000 i taxeradinkomst per år
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Du måste ha ett mobilabonnemang för att kunna låna hos Säkerfinans

Sammanfattning

Säkerfinans är en trygg och pålitlig långivare. De har generellt sett lite tuffare krav för att få låna, jämfört med flera andra långivare på marknaden. Detta motiveras med att man vill bedriva en ansvarsfull långivning, och inte låna ut pengar till personer som inte klarar att betala av på lånet.

Hos Säkerfinans tar därmed inte så stora risker, och detta borde kanske synts i kostnadsbilden för lånen. Om du lånar lite lägre belopp med kort återbetalningstid är villkoren rätt så ok, men lite större lån med lång löptid kan skena iväg i kostnader för låntagaren. Om du t.ex. har en kontokredit på 25 000 kronor och betalar tillbaka på 12 månader, blir det totalt 44 588 kr att betala tillbaka.

Källor

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0