Företagslån utan UC

Att ta ett företagslån utan UC har flera fördelar. Framförallt är det en viktig faktor när det gäller din och ditt företags kreditvärdighet.

För faktum är att när det gäller större lån vänder sig alla långivare, inklusive storbankerna, till Upplysningscentralen (UC) när de tar en kreditupplysning. Och för varje upplysning som tas sjunker företagets kreditvärdighet automatiskt. Detta går att undvika genom att ansöka om ett företagslån utan att blanda in UC

Innehåll
  froda logo
  Lägstabelopp 10.000 kr
  Högstabelopp 2.000.000 kr
  Löptid 1-36 mån
  Avgift 0 kr
  Ränta 1,06% – 3,30%
  Effektiv ränta 1,07% – 3,35%
  Utan UC
  Samla lån
  Betalnsanm.
  Åldersgräns 18 år
  Har valts av 198 personer
  Exempel från Froda: Lånebeloppet 200 000 kr i 24 månader. Månadskostnad: ca. 742 kr/mån. Totalt ink. amortering: 9 075 kr/ mån. För detta lån skulle man betala 9 075 kr i månaden i 24 månader. Efter detta skulle lånet vara helt återbetalt. Inga andra kostnader eller räntor tillkommer. Totalt betalas 217 800 kr tillbaka varav 200 000 kr är det grundläggande lånet och 17 800 kr är kostnaderna för lånet.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Fördelarna med att låna till företaget utan UC-förfrågan

  Kanske har du redan tidigare fått förfrågningar på UC. Det kan göra att du blir nekad att låna pengar, enbart på grund av att du har för många UC-upplysningar. I det läget kan det vara bra att känna till att kreditupplysningsföretagen vanligen inte delar med sig av informationen till varandra.

  Ett lån utan UC innebär att långivaren tar sin kreditupplysning på annat håll än hos UC. De vanligaste är Bisnode och Creditsafe Eftersom de inte har tillgång till informationen hos UC blir det lättare att få låneansökan beviljad.

  Omvänt gäller att UC inte får någon information om din kreditupplysning och därför påverkas heller inte din credit score på den fronten.

  • Din kreditvärdighet hos UC förblir opåverkad
  • Det är ofta lättare att få ansökan beviljad
  • Även företag med sämre kreditvärdighet har möjlighet att låna pengar utan UC
  ”Ett företagslån utan UC påverkar inte din kreditvärdighet hos storbankerna”

  Låna utan kreditupplysning

  Det finns en vanlig missuppfattning när det gäller UC. Många tror att ”utan UC” betyder att det inte tas någon kreditupplysning. Man sätter alltså ett likhetstecken mellan UC och Kreditupplysning.

  Men UC betyder inte kreditupplysning – det står för Upplysningscentralen och är bara ett av alla företag i branschen. Enligt lag får man inte låna ut pengar utan att ta en kreditupplysning, så det är med andra ord omöjligt att låna utan en kreditförfrågan.

  Några vanliga frågor om företagslån utan UC

  Det beror på vart du vänder dig. Vissa långivare drar gränsen vid 80 000 kronor, men det finns de som lånar ut upp till 2 miljoner kronor.

  Det är vanligt att det görs, både på företaget och ägaren. Det finns dock de som enbart tar upplysning på företaget.

  Det är bara företag som använder samma tjänst som kan ta del av din upplysning, det vill säga om du söker lån hos dem.

  Numera är en betalningsanmärkning inte ett stoppljus. Det finns många långivare som accepterar både en och flera anmärkningar.

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2021-03-01
  Publicering: 2021-02-05