Snabbfinans

Snabbfinans är en av fyra kredittjänster som tillhandahålls av A & S Sverige AB. De övriga tre är Mobillån, Smskredit och Säkerfinans. Företagets huvudsakliga fokus är att erbjuda lån till dig som behöver låna pengar snabbt i samband med oförutsedda utgifter.

Snabbfinans har, som namnet antyder, inriktningen att ge snabba besked och direktutbetalningar av lån, tillsammans med enkel hantering. Man är också medlem i SKEF, en branschorganisation för Sveriges snabblåneföretag. Föreningen verkar för en sund lånemarknad och vettiga villkor för dig som behöver låna pengar.

Snabbfinans sätter enligt egen utsago alltid kunden i fokus. Dels genom långa öppettider och bra service, och dels genom att man aktivt uppmanar sina kunder att lämna synpunkter som kan bidra till att servicen blir ännu bättre.

Hos Snabbfinans hittar du både kontokrediter och snabblån, och man är ett av de företag som på senare tid börjat erbjuda sms-lån till lite högre belopp än vad som är vanligt (se nedan).

Direkt på startsidan ser du ett formulär där du väljer snabblån eller kontokredit och därefter fyller du i dina kontaktuppgifter och önskad lånesumma. Sedan är det bara att klicka på ”Ansök nu” för att skicka in din ansökan.

Du som lånar pengar av Snabbfinans för första gången behöver verifiera din identitet. Det gör du genom att logga in på din bank via Instantor, alternativt att du får ett brev hemskickat, innehållande en kod som du ska använda som verifiering.

Uppdaterad: 24.04.2019
1.000 kr Lägstabelopp
40.000 kr Högstabelopp
18 ar Åldersgräns
395 kr Avgift
3,25 - 83% Ränta
968 valde Snabbfinans
 • Utan UC
 • Kontokredit
 • Betalnsanm. Ok

Räkneexempel: En kredit på 25000 kr som löper över ett år och återbetalas månadsvis med lika stora belopp till en effektiv ränta av 47%, ger en total återbetalning på 31 405 kronor (ink uppläggningsavgift på 395 kronor och aviseringsavgift på 35 kronor).

Vissa av dessa lån är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

Om Snabbfinans

Måndag08:00-18:00
Tisdag08:00-18:00
Onsdag08:00-18:00
Torsdag08:00-18:00
Fredag08:00-18:00
Lördag10:00-15:00
SöndagStängt
Hemsida:https://www.snabbfinans.se/
Lanserades:2005
E-post:info@snabbfinans.se
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Tryggkredit Stockholm AB
Orgnr556678-2677
Gata:Gamla Brogatan 34
Stad:Stockholm
Utbetalning:Direkt
KreditupplysningBisnode
Telefonnummer: 08-22 20 50
Sociala medier:
 • Ingen UC-förfrågan

 • Högt tak på lånebelopp

 • Tydlig information

 • Accepterar inte anmärkningar
 • Använder inte BankID
 • Lånevillkor och krav för att få ta lån
 • Är Snabbfinans seriöst eller bluff?
 • Källor

Lånevillkor och krav för att få ta lån

Som ny kund hos Snabbfinans kan du låna mellan 1 000 kr och upp till 25 000 kr. Återkommande kunder kan låna upp till 40 000 kronor, vilket är en relativt hög summa när det gäller sms-lån. Båda låneformerna är utan krav på säkerhet, och kreditupplysningen som tas på dig görs via Bisnode Kredit, vilket innebär att inga kreditförfrågningar registreras hos UC.

När du skickat in din ansökan kommer besked tämligen omgående, och har du fått lånet godkänt före 10.30 så har du pengarna på ditt konto samma dag – i annat fall dröjer det till nästa dag. Du som har Swedbank, SEB, Nordea eller Handelsbanken kan ha pengarna inom några minuter.

Snabblånet har en uppläggningsavgift på 95 kr, medan kontokrediten inte medför några extra avgifter alls.

Jämfört med systerföretaget Mobillån är smslånet mycket dyrare, vilket är lite förbryllande. Om du t.ex. ska låna 10 000 kr i 90 dagar kostar lånet 3 095 kr, jämfört med Mobillåns 1 895 kr) Om du istället betalar av på 2 år blir lånekostnaden 22 085 kr (12 935 kr hos Mobillån).

Kontokrediten har en månadsränta på i dagsläget 12,46%, och minsta belopp att betala är 13% av den totala kreditgränsen. Man kan alltid betala av i snabbare takt, för att få ner lånekostnaderna. Den här låneformen innebär att du lyfter bara så mycket av ditt kreditutrymme som du behöver. Du kan begära nya uttag hos Snabbfinans vid behov, och när du betalt av skulden står hela kreditlimiten åter till ditt förfogande.

Krav för att få kontokredit / snabblån

 • Du ska vara minst 20 år gammal
 • Din taxerade inkomst ska vara minst 150 000 kr per år
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Krävs ett mobilabonnemang
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos kronofogden

Är Snabbfinans seriöst eller bluff?

Vi får känslan att S & A Service satsar mer på sina övriga bolag, som har bättre villkor på såväl kontokrediter som snabblån. Om du t.ex. har en kontokredit på Snabbfinans på 25 000 kr med 12 månaders återbetalningstid är minsta belopp att betala per månad 3 250 kr. Det är 1 000 kr mer än hos t.ex. Mobillån. Snabbfinans var tidigare ett mycket populärt kreditföretag, men har på senare tid tappat i statistiken.

Källor

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0