Lån utan inkomst

Man kan ta ett lån utan fast inkomst, så länge man kan visa att man har möjligheter att betala av på lånet. Inte några större summor kanske, men många långivare erbjuder smslån utan inkomst till lite lägre summor.

Ett lån utan säkerhet är en typ av lån där du inte behöver ställa egendom i pant för lånet, t.ex. ett hus eller en bil. Den vanligaste formen av lån utan inkomster är sms-lån. Åtminstone när det gäller smålån på mindre belopp. Bland våra långivare hittar du ett flertal företag som erbjuder såväl snabblån som lite större privatlån utan säkerhet.

Uppdaterad: 29.01.2019
1
Lägstabelopp1.000 kr
Högstabelopp30.000 kr
Löptid30d - 5 år
Avgift0 kr
Ränta9,45%
Utan UC
Kontokredit
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns21 år
441 valde Ferratum
Ferratum exempel: Lånebelopp: 10 000 kr, 90 dagars löptid, 47,64% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 3 556 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 667 kr.
1
Lägstabelopp3.000 kr
Högstabelopp50.000 kr
Löptid1 - 4år
Avgift800 kr
Ränta35%
Utan UC
Kontokredit
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns20 år
304 valde Risicum
Risicum exempel: Lånebelopp: 40 000 kr, 37 mån. löptid, 46,49% i effektiv ränta och 1 813 kr i avgift. Månadskostnad: 1000 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 21 106 kr.
1
Lägstabelopp1.000 kr
Högstabelopp40.000 kr
Löptid1 - 3 år
Avgift350 kr
Ränta9.9-39%
Utan UC
Direktutbetalning
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns18 år
87 valde Frogtail
Frogtail exempel: Lånebelopp: 25 000 kr, 3 års löptid, 23,99% i effektiv ränta och 890 kr i avgift. Månadskostnad: 947 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 9 092 kr.
  • Olika lånetyper
  • Låna pengar med låg inkomst
  • Få lånet utbetalt snabbt med BankID

Olika lånetyper

Lån utan säkerhet, eller blancolån som det också kallas, kan fås i form av små kortlån med 30–90 dagars löptid. Handlar det om lite större summor och du t.ex. vill låna 200 000 kr talar vi istället om privatlån (direktlån, brukslån etc.).

Låna pengar med låg inkomst

Även om du är utan ett fast jobb och går arbetslös, eller har en provanställning, så finns det fortfarande vissa möjligheter att ta mindre snabblån. Så länge du inte är helt utan inkomst, och har t.ex. a-kassa, pension, studielån eller annan form av inkomster så är det inte omöjligt att få ett lån utan säkerhet beviljat.

Det kan ju dock finnas andra orsaker till att man har svårt att få lån. Särskilt i de stora bankerna där man oftast baserar sina beslut på kreditupplysningar och eventuella betalningsanmärkningar. I din vanliga bank är det nästintill omöjligt att få lån med betalningsanmärkningar, men många av våra långivare har specialiserat sig på den här typen av lån och kan erbjuda lån även i dessa fall, om än till något högre ränta.

Mindre privatlån och snabblån tas också ofta utan UC-kontroll (man anlitar istället t.ex. Bisnode och Creditsafe). Det är billigare för dem, men det är också en fördel för dig, eftersom storbankerna tar sina kreditupplysningar via Upplysningscentralen, som i huvudsak ägs av Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank. Det innebär att bankerna inte kan se om du har ansökt om lån på annat håll, och långivaren kan heller inte se om du har betalningsanmärkningar hos UC.

I de fallen där din ekonomi är körd i botten finns även möjligheten att få hjälp att ordna upp din nuvarande situation genom att ansöka om bistånd från Socialstyrelsen.

Få lånet utbetalt snabbt med BankID

Om du behöver låna pengar snabbt finns det ett par saker att ta i beaktande, innan du ansöker om ett lån utan säkerhet. Även om kreditgivarna är medvetna om att det ibland är bråttom och har tagit fram rutiner för direktutbetalning av lånet, är det vissa saker som du själv måste uppfylla.

  • Ansök om lån hos ett företag som har samma bank som du själv. I annat fall tar överföringen minst en dag extra.
  • Du måste också kunna signera din ansökan online. Det görs enklast med BankID (mobilt eller via datorn) men det finns även andra e-legitimationer, som t.ex. Instantor.

Har du bara dessa saker på plats är det inte ovanligt att långivaren betalar ut pengarna inom en timme efter lånet har beviljats.

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0