Klara lån

Med löfte om besked på 15 sekunder erbjuder låneförmedlaren Klara Lån snabblån upp till 200 000 kr. Klara lån är relativt ensamma om att förmedla smålån från så lite som 1 000 kronor -de flesta låneförmedlarna håller sig till de större beloppen.

Klara använder sig av både UC och alternativa kreditupplysningsföretag (allt efter vilka företag långivarna använder), och de erbjuder den unika möjligheten att du själv kan kryssa i rutan ”Jag vill söka lån utan UC”. Det medför såklart att du får något färre låneerbjudanden, men det bör ändå ramla in ett flertal låneförslag.

Du som väljer att ta med även lån med UC-kontroll kommer dock bara att registreras för en (1) kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Däremot kan du få flera kopior från alla långivare som har tittat på den. Det kan dessutom vara värt att acceptera en UC-förfrågan – ju fler långivare du jämför desto större är chansen att du får ett bra låneerbjudande.

Det går snabbt och enkelt att skicka in en låneansökan. Du fyller i önskat belopp och löptid, svarar på några frågor om din ekonomi, och därefter kontaktas ett 20-tal långivare för låneförslag. Inom kort kan du välja mellan flera olika erbjudanden från långivarna.

Att ansöka om lån via en låneförmedlare som Klara Lån blir inte dyrare för dig i form av extra räntepåslag eller andra avgifter. En låneförmedlare hämtar förvisso sin inkomst från alla de lån man förmedlar, men provisionen kommer från långivarna, och inte från din plånbok.

Uppdaterad: 11.01.2021
1.000 kr Lägstabelopp
200.000 kr Högstabelopp
18 ar Åldersgräns
26-39% Ränta
3346 valde Klara lån
 • Utan UC
 • Samla lån
 • Betalnsanm. Ok

Räkneexempel: Vid lånebelopp på 15 000 kr och en löptid på 12 månader blir den sammanlagda kreditkostnaden på 2 173 – du betalar med andra ord tillbaka 17 173 kr på ett år.

Vissa av Klara lån´s är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

Om Klara lån

MåndagEj angivet
TisdagEj angivet
OnsdagEj angivet
TorsdagEj angivet
FredagEj angivet
LördagEj angivet
SöndagEj angivet
Hemsida:https://klaralan.se/
Lanserades:2015
E-post:kundservice@klaralan.se
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Klara Lån Sverige AB
Orgnr559011-1190
Gata:Box 5370
Stad:Stockholm
Utbetalning:Direkt
KreditupplysningBisnode
Telefonnummer:Ej angivet
Sociala medier:
 • Med eller utan UC-förfrågan

 • Få flera låneerbjudanden

 • Accepterar anmärkningar

 • Mycket otydlig information
 • Svårt att bedöma lånekostnader
 • Ingen kundtjänst att kontakta
 • Lånevillkor
 • Sammanfattning
 • Källor

Lånevillkor

Hos Klara Lån kan du ansöka om snabblån utan säkerhet på mellan 1 000 kr och upp till 50 000 kr. Återbetalningstiden är 3 – 12 månader. Det är inte möjligt att se vilken ränta du får på lånet innan du ansöker, eftersom räntan sätts av respektive långivare. På Klara Låns webbplats anger man dock att den effektiva räntan är från ca 29% och upp till 1400% – allt hänger på lånebelopp och löptiden.

Minsta belopp att låna är 1 000 kr på tre månader. Här har du en effektiv ränta på i dagsläget 704% och kostnaden för lånet är 395 kr. Att låna 1 000 kronor är inte särskilt betungande. Därför skulle det vara önskvärt att man kunde betala tillbaka på lite kortare tid än de 90 dagar dom är kortaste löptiden.

Krav för att få kredit:

 • Du ska vara minst 18 år gammal
 • Din årsinkomst måste vara minst 100 000 kronor
 • Du ska ha en fast bostad i Sverige, dvs. du ska vara folkbokförd här

Du kan heller inte få hjälp med lån av Klara Lån om du har ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden, vilket är mer eller mindre standard i lånebranschen. Däremot är det fortfarande möjligt att få lån med betalningsanmärkningar, om du uppfyller de övriga grundkraven.

Sammanfattning

Klara lån erbjuder en smidig tjänst, och har hittat långivare med vettiga villkor och rimliga lånekostnader – förutsatt att räkneexemplen på deras webbplats är korrekta. Att söka lån via en låneförmedlare är ett smart sätt att jämföra långivare och med en enda ansökan kan du få en mängd olika låneförslag att välja mellan.

Det är svårt att få fram någon egentlig information på Klaras sajt – hela webbplatsen består av en enda sida, och innehållet består i stort sett bra av ett låneformulär och en lista på vanliga frågor. Trots att man anlitar över 20 långivare presenteras bara 8 av dem på webbplatsen.

Vi ser att de anger sin adress. Men här finns ingen övrig info – det finns inga öppettider och heller inte ett ord om hur man kan kontakta dem om man skulle vilja fråga något.

Källor

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0