Zmarta

Zmarta är en oberoende lånetjänst som samlar och jämför de bästa lånen som finns tillgängliga till dina specifika behov. Tjänsten är kostnadsfri och du binder inte upp dig till något genom att jämföra lån med hjälp utav Zmartas tjänst. Lånen samlas från seriösa långivare och du kan få igenom en låneansökan redan samma dag.

Hos Zmarta kan du jämföra lån mellan 5 000 kr – 600 000 kr. Du kan till exempel samla krediter, ansöka om blancolån eller ett billån. Endast en kreditupplysning görs via Upplysningscentralen. Låneansökan tar endast ett par minuter, och majoriteten av deltagande banker kommer att slutföra låneprocessen inom 24 h.

Hos Zmarta går det bra att ansöka om ett lån med betalningsanmärkning. Det är upp till var och en av låneinstituten om de accepterar låntagare som har en anmärkning. Däremot kan du inte ansöka om ett lån om du har ett öppet skuldsaldo (obetald skuld hos Kronofogden).

Uppdaterad: 04.01.2021
5.000 kr Lägstabelopp
600.000 kr Högstabelopp
18 ar Åldersgräns
2,99 – 34,36 % Ränta
350 valde Zmarta
 • Utan UC
 • Samla lån
 • Betalnsanm. Ok

Exempel: Ett annuitetslån på 250 000 kr i 14 år med en ränta på 4,3%, blir månadskostnaden 1 983 kr och du betalar totalt tillbaka 333 144 kr.

Vissa av dessa lån är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

Om Zmarta

Måndag09.00-17.00
Tisdag09.00-17.00
Onsdag09.00-17.00
Torsdag09.00-17.00
Fredag09.00-17.00
LördagStängt
SöndagStängt
Hemsida:https://www.zmarta.se/
E-post:info@zmarta.se
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Freedom Finance Kreditservice AB
Orgnr556647-0737
Gata:Polisgatan 4
Stad:Ängelholm
KreditupplysningUC
Telefonnummer:0771 - 47 48 49
Sociala medier:
 • Enkel ansökningsprocess

 • Endast en kreditupplysning

 • Tjänsten är kostnadsfri

 • Kreditupplysning sker hos UC
 • Inte öppet på helgerna
 • Något långa utbetalningstider
 • Lånevillkor för att få lån med Zmarta
 • Så fungerar Zmarta
 • Privatlån upp till 600 000kr
 • Samla lån och spara pengar
 • Billån
 • Hur du ansöker om lån hos Zmarta
 • Kundtjänst
 • Sammanfattning
 • Källa

Lånevillkor för att få lån med Zmarta

När man ansöker om ett lån med hjälp utav Zmartas lånetjänst är det viktigt att komma ihåg att olika banker ställer olika krav på låntagaren. Det innebär att du som låntagare kan komma att få olika räntor och villkor beroende på vilken bank eller långivare du väljer.

Villkor för att kunna ansöka om lån hos Zmarta:

 • Du är över 18 år
 • Du har en årsinkomst på minst 100 000 kr (redovisad hos Skatteverket)
 • Saknar öppet skuldsaldo hos Kronofogden
 • Skriven i Sverige med svenskt personnummer

För lån över 30 000 kr gäller också:

 • Den fasta inkomsten ska överstiga 100 000 kr / år.

Det finns inga grundkrav som säger att det inte är möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning. Däremot har olika långivare olika lånevillkor. Har man en eller flera betalningsanmärkningar är det svårare att få lån, och högre krav ställs ofta på att privatekonomin är i övrigt stabil (till exempel genom fast inkomst från anställning eller pension).

Så fungerar Zmarta

Privatlån upp till 600 000kr

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Hos Zmarta kan du ansöka om privatlån på upp till 600 000 kr. Privatlån kan användas till vad som helst. Till renoveringen, bröllopet eller shoppingresan.

Låneexempel*:  Låna 50 000 kr i 5 år. 9,90 % i rörlig ränta, 10,36% i effektiv ränta. Du betalar tillbaka 63 594 kr (63 594 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 1060 kr (inkl. amortering).

Samla lån och spara pengar

Det är många som har flera olika lån hos flera olika långivare. För att undvika att betala många räntor och avgifter, kan det istället vara lockande att samla alla smålån hos en och samma långivare. Det innebär mindre avgifter och färre fakturor att betala i månaden.

Det är många som har flera olika lån hos flera olika långivare. För att undvika att betala många räntor och avgifter, kan det istället vara lockande att samla alla smålån hos en och samma långivare. Det innebär mindre avgifter och färre fakturor att betala i månaden.

Billån

Oavsett om det är en begagnad eller ny bil som ska köpas, kan ett billån vara väl tillhands när det är dags att köpa en ny bil. Zmarta erbjuder billån som lämpar sig både till köp av bil, båt och MC.

Låneexempel*:  Låna 125 000 kr i 10 år. 7,90 % i rörlig ränta, 8,19% i effektiv ränta. Du betalar tillbaka 181 200 kr (181 200 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 1510 kr (inkl. amortering).

*Zmarta är en tjänst som samlar långivare och banker, därför skiljer sig kostnader och villkor beroende på vilket lån man väljer.

Hur du ansöker om lån hos Zmarta

Såhär gör du för att ansöka om ett lån hos Zmarta:

 1. Fyll i dina personuppgifter i ansökningsformuläret på Zmartas hemsida.
 2. Efter att du fyllt i dina uppgifter, kommer Zmarta automatiskt att leta upp de bästa lånen som passar just dig och dina behov.
 3. Du får en utförlig lista med låneerbjudanden från olika långivare som du kan välja mellan.
 4. Du godkänner låneavtalet med den långivare som faller dig i smaken, hur avtalet ska skrivas under kan variera från en långivare till en annan.
 5. Pengarna betalas ut till ditt konto efter att långivaren fått ditt påskrivna låneavtal.

Kundtjänst

Zmarta har en ovanligt närvarande kundtjänst som erbjuder telefonsupport dygnet runt. De har även en chatt som kan nås via deras hemsida. Chatten är öppen på vardagar mellan 08:00-17:00. Vill man ställa en fråga via e-post går det också bra.

Sammanfattning

Zmarta är en av de stora låneförmedlarna i branschen, med verksamhet i såväl Sverige som i Norge och Finland. Hos Zmarta kan du jämföra långivare och söka lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor. Men tjänsterna innefattar också jämförelser av el, försäkringar, kreditkort, sparande, mobilabonnemang och bredband.

Zmarta har varit i branschen sedan 1999, under olika former, och är idag en av de mest anlitade låneförmedlarna i landet. Här hittar du inte några skyhöga räntor då man samarbetar med idel respektabla och seriösa banker och långivare. Zmarta jämför lån hos över 30 olika, bland andra SEB, Wasa Kredit, Swedbank, ICA-banken och BankNorwegian. I Zmartas portfölj finns fem olika lånetyper – samlingslån, privatlån, bolån, billån och företagslån. Det bör kanske tilläggas att det inte är Zmarta som lånar ut pengar utan deras samarbetspartners.

Trots att Zmarta erbjuder många tjänster är webbplatsen enkel att navigera runt på, med tydlig information och intuitiva menyer. Det är alltså enkelt att hitta det du söker. Och lika enkelt är det att ansöka om lån. Du fyller helt enkelt i önskat lånebelopp och återbetalningstid, dina personliga uppgifter och skickar in din ansökan online.

Tyvärr kan man inte låna utan UC via Zmarta. Men det är de själva som tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen, inte respektive långivare. Det innebär att det bar tas en upplysning, oavsett hur många låneerbjudanden du får. Och en kreditförfrågan från Zmarta brukar heller inte trigga några alarmklockor hos din vanliga bank.

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0