Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlartjänst som bedrivs online, där man kan jämföra lån från olika banker och andra långivare. När man ansöker om ett lån från Axo Finans görs endast en kreditupplysning via UC som sedan alla samarbetspartners får ta del av. Det innebär att man i framtiden kommer att ha lättare att förhandla om ett förmånligt lån. Enligt svensk lag är det obligatoriskt för långivare att göra en kreditbedömning innan de beviljar ett lån.

Hos Axo Finans kan man ansöka om osäkrade privatlån, eller blancolån som de också kallas, från 5 000 kr upp till 600 000 kr. De erbjuder snabba ansökningsprocesser med svar inom ett par timmar, förutsatt att man ansöker under kontorstider. Ansöker man på kvällar och helger kan det ta något längre tid att få svar, men oftast inte längre än 24h.

Det går att låna pengar om man har en betalningsanmärkning, men inte om man har en obetald skuld hos Kronofogden (skuldsaldo).

Uppdaterad: 08.01.2021
5.000 kr Lägstabelopp
600.000 kr Högstabelopp
18 ar Åldersgräns
495 kr Avgift
2.95-26% Ränta
93 valde Axo Finans
 • Utan UC
 • Samla lån
 • Betalnsanm. Ok

Ett räkneexempel med en ränta på 5,3% visar att om du skulle låna 70 000 kr i 15 år, kostar lånet 600 kr per månad. Totalt betalar du tillbaka 108 346 kr i detta fall. Den effektiva räntan landar på 6,54%.

Vissa av dessa lån är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

Om Axo Finans

Måndag08.30-20.00
Tisdag08.30-20.00
Onsdag08.30-20.00
Torsdag08.30-20.00
Fredag08.30-16.00
Lördag10.00-14.00
Söndag10.00-14.00
Hemsida:https://www.axofinans.se/
E-post:kundservice@axofinans.se
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Axo Finans AB
Orgnr556907-5673
Gata:Strandvägen 7a
Stad:Stockholm
KreditupplysningUC
Telefonnummer:0771-32 34 00
Sociala medier:
 • Högt lånetak på 600 000 kr

 • Snabba besked på ansökan

 • Bak ihop krediter

 • Använder UC
 • Godkänner ej anmärkningar
 • Lånevillkor
 • Privatlån
 • Samla lån
 • Hur du ansöker om lån
 • Kundtjänst
 • Sammanfattning
 • Källa

Lånevillkor

Trots att Axo Finans inte själva ger ut några lån utan endast samlar låneerbjudanden, så ställer de vissa krav på låntagaren

För att få din låneansökan beviljad i ett första steg, måste du uppfylla vissa villkor:

 • Du ska vara minst 18 år gammal
 • Du får inte ha ett öppet skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige
 • Du ska ha en stadig inkomst på 8 400 kronor i månaden
 • Din inkomst måste vara säkrad med fast anställning, vikariat, pension, eller eget företag.

Axo Finans påpekar också att om du inte uppfyller dessa villkor kan du ändå skicka in en ansökan om lån, men då finns det en stor risk att din ansökan får avslag. För att öka dina chanser att få låna kan du ansöka med en borgenär eller medsökande, alltså en annan person som går i god för din kreditvärdighet, och som tar på sig att betala skulden om du skulle misslyckas med att betala.

Privatlån

Ett privatlån är ett vanligt typ av lån som erbjuds av banker, utan att du behöver lämna någon typ av säkerhet såsom din bil, din lägenhet, eller annan tillgång. För banken är ett osäkrat privatlån en större risk eftersom att det inte finns någon säkerhet att byta in om låntagaren skulle misslyckas med betalningen. Detta gör att banken sätter en högre ränta, eller riskpremie, på lånet.

Lånebelopp du kan ansöka om hos Axo Finans är 5 000 kr till 600 000 kr.

Exempel*: Låna 10 000 kr i 12 månader. 5,95% ränta och 12,91% effektiv ränta. Du betalar tillbaka 10 673 kr under perioden (10 673 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 889 kr (ink amortering). Fakturaavgift: 35k kr/mån.

Samla lån

Att samla lån är också en typ av osäkrat privatlån. Om du har flera smålån eller kreditskulder kan det vara en bra idé att samla lånen. Detta betyder att du tar ett nytt (osäkrat) lån för att kunna lösa in (betala av) de gamla skulderna, så att du bara har ett lån att betala . Fördelen med att samla lån är att det går att ta ett nytt lån som ger lägre ränta än de tidigare lånen, vilket innebär en lägre månadskostnad. Man undviker också småkostnader, så som fakturaavgifter.

Exempel*: Låna 70 000 kr i 15 år. 2,95% ränta och 6,54% effektiv ränta. Du betalar tillbaka 108 346 kr under perioden (108 346 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 600 kr (ink amortering). Fakturaavgift: 35k kr/mån.

Hur du ansöker om lån

 1. Börja med att se över hur mycket du behöver låna, och hur lång låneperiod du kan tänka dig.
 2. Se efter om du uppfyller de grundläggande villkoren för att ansöka om lån, eller om du har en medsökande.
 3. Fyll i ansökan på Axo Finans hemsida. Det tar bara ett par minuter.
 4. Låneerbjudanden kommer sedan att visas för dig inom några minuter om du har skickat in ansökan under kontorstid, eller under det närmsta dygnet annars.
 5. Välj det erbjudandet som passar dig bäst. Teckna avtal med långivaren. Hur avtalet tecknas beror på vilken långivare du väljer, ofta kan det skrivas under med BankId.
 6. Pengarna kommer att betalas ut till dig. Hur snabbt det går innan du får pengarna beror också här på vilken långivare du valt.

Kundtjänst

Axo Finans erbjuder flera olika kundservicealternativ. De har en telefonsupport, en e-post, ett kontaktformulär och ett kontaktformulär till den som önskar bli uppringd av en representant.

Sammanfattning

Axo Finans är en oberoende låneförmedlare som erbjuder samlingslån och privatlån utan säkerhet. Här kan du låna 600 000 utan krav på säkerhet , vilket måste ses som ett ganska högt lånetak jämfört med många andra.

Genom att söka lån hos Axo Finans söker du hos 31 banker med en ansökan, och – ännu bättre – bara en enda kreditupplysning hos UC. Hade du istället själv vänt dig till dessa långivare hade du fått 31 UC-förfrågningar registrerade hos Upplysningscentralen, vilket inte är särskilt positivt för din kreditvärdighet – i synnerhet om du tackar nej till alla för att fortsätta jämföra långivare.

En annan stor fördel med att anlita en låneförmedlare är enkelheten. Istället för att lägga ner timmar eller kanske till och med dagar på att leta upp och jämföra långivare är jobbet gjort på 10 minuter när du söker via en låneförmedlare. När du skickar en låneansökan till Axo Finans får du dessutom svar samma dag från flera olika banker och långivare.

Ofta kan man också få bättre räntor och villkor via en låneförmedlare, då långivarna är medvetna om att de inte är de enda som erbjuder dig att låna pengar.
Att ansöka hos Axo Finans är enkelt. Du hittar ett formulär på nästan varenda sida på webbplatsen där du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Här kan du ange om du vill ha ett ”vanligt” privatlån eller om du vill ha ett samlingslån. Du kan också ange om du har en medsökande till lånet, vilket ökar chansen att lånet beviljas.

Källa

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0