Axo Finans

Axo Finans är en digital  låneförmedlartjänst där man kan jämföra lån innan man väljer vilket man vill gå vidare att ansöka om.

Innehåll

  Om Axo Finans

  Axo Finans är en låneförmedlartjänst som bedrivs online, där man kan jämföra lån från olika banker och andra långivare. När man ansöker om ett lån från Axo Finans görs endast en kreditupplysning via UC som sedan alla samarbetspartners får ta del av. Det innebär att man i framtiden kommer att ha lättare att förhandla om ett förmånligt lån. Enligt svensk lag är det obligatoriskt för långivare att göra en kreditbedömning innan de beviljar ett lån.

  Hos Axo Finans kan man ansöka om osäkrade privatlån, eller blancolån som de också kallas, från 5 000 kr upp till 600 000 kr. De erbjuder snabba ansökningsprocesser med svar inom ett par timmar, förutsatt att man ansöker under kontorstider. Ansöker man på kvällar och helger kan det ta något längre tid att få svar, men oftast inte längre än 24h.

  Det går att låna pengar om man har en betalningsanmärkning, men inte om man har en obetald skuld hos Kronofogden (skuldsaldo).

  Snabbfakta om Axo Finans

  Lägsta belopp 5.000 kr
  Högsta belopp 600.000 kr
  Ränta 2.95% – 26%
  Effektiv ränta 3.07% – 26.9%
  Löptid 1-15 år
  Kreditupplysning UC
  Accepterar anmärkningar Nej
  Åldersgräns 18 år
  Inkomstkrav 8400 kr/mån
  Anställningsform fr. Arbetssökande
  Utbetalningstid 1-2 bankdagar
  Identifiering BankID
  Exempel från Axo Finans: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% per 2020-04-23. Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån. Max effektiv ränta: 26.9%

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Lånevillkor

  Trots att Axo Finans inte själva ger ut några lån utan endast samlar låneerbjudanden, så ställer de vissa krav på låntagaren

  För att få din låneansökan beviljad i ett första steg, måste du uppfylla vissa villkor:

  • Du ska vara minst 18 år gammal
  • Du får inte ha ett öppet skuldsaldo hos Kronofogden
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha en stadig inkomst på 8 400 kronor i månaden
  • Din inkomst måste vara säkrad med fast anställning, vikariat, pension, eller eget företag.

  Axo Finans påpekar också att om du inte uppfyller dessa villkor kan du ändå skicka in en ansökan om lån, men då finns det en stor risk att din ansökan får avslag. För att öka dina chanser att få låna kan du ansöka med en borgenär eller medsökande, alltså en annan person som går i god för din kreditvärdighet, och som tar på sig att betala skulden om du skulle misslyckas med att betala.

  Kundtjänst

  Axo Finans erbjuder flera olika kundservicealternativ. De har en telefonsupport, en e-post, ett kontaktformulär och ett kontaktformulär till den som önskar bli uppringd av en representant.

  Hur du ansöker om lån

  1. Börja med att se över hur mycket du behöver låna, och hur lång låneperiod du kan tänka dig.
  2. Se efter om du uppfyller de grundläggande villkoren för att ansöka om lån, eller om du har en medsökande.
  3. Fyll i ansökan på Axo Finans hemsida. Det tar bara ett par minuter.
  4. Låneerbjudanden kommer sedan att visas för dig inom några minuter om du har skickat in ansökan under kontorstid, eller under det närmsta dygnet annars.
  5. Välj det erbjudandet som passar dig bäst. Teckna avtal med långivaren. Hur avtalet tecknas beror på vilken långivare du väljer, ofta kan det skrivas under med BankId.
  6. Pengarna kommer att betalas ut till dig. Hur snabbt det går innan du får pengarna beror också här på vilken långivare du valt.

  Kundservice

  Bolagsnamn Avida Finans AB
  Hemsida https://avidafinance.com/
  Gata Södermalmsallén 36
  Postnummer 118 28
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 08-564 20 170
  E-post avidakredit@avida.se
  Orgnr 556230-9004
  Måndag 09:00-16:30
  Tisdag 09:00-16:30
  Onsdag 09:00-16:30
  Torsdag 09:00-16:30
  Fredag 09:00-16:30
  Lördag Stängt
  Sändag Stängt

  Privatlån

  Ett privatlån är ett vanligt typ av lån som erbjuds av banker, utan att du behöver lämna någon typ av säkerhet såsom din bil, din lägenhet, eller annan tillgång. För banken är ett osäkrat privatlån en större risk eftersom att det inte finns någon säkerhet att byta in om låntagaren skulle misslyckas med betalningen. Detta gör att banken sätter en högre ränta, eller riskpremie, på lånet.

  Lånebelopp du kan ansöka om hos Axo Finans är 5 000 kr till 600 000 kr.

  Exempel*: Låna 10 000 kr i 12 månader. 5,95% ränta och 12,91% effektiv ränta. Du betalar tillbaka 10 673 kr under perioden (10 673 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 889 kr (ink amortering). Fakturaavgift: 0k kr/mån.

  Samla lån

  Att samla lån är också en typ av osäkrat privatlån. Om du har flera smålån eller kreditskulder kan det vara ett alternativ att samla lånen. Detta betyder att du tar ett nytt (osäkrat) lån för att kunna lösa in (betala av) de gamla skulderna. På så vis får du som låntagare endast ett lån att betala av istället för flera.

  Exempel*: Låna 70 000 kr i 15 år. 2,95% ränta och 6,54% effektiv ränta. Du betalar tillbaka 108 346 kr under perioden (108 346 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 600 kr (ink amortering). Fakturaavgift: 0k kr/mån.

  Avgifter

  Startavgift 495 kr
  Uppläggningsavgift 0 kr
  Årsavgift 0 kr
  Aviseringsavgift 0 kr

  Sammanfattning

  Axo Finans är en oberoende låneförmedlare som erbjuder samlingslån och privatlån utan säkerhet. Här kan du låna 600 000 utan krav på säkerhet , vilket måste ses som ett ganska högt lånetak jämfört med många andra.

  Genom att söka lån hos Axo Finans söker du hos 31 banker med en ansökan, och – ännu bättre – bara en enda kreditupplysning hos UC. Hade du istället själv vänt dig till dessa långivare hade du fått 31 UC-förfrågningar registrerade hos Upplysningscentralen, vilket inte är särskilt positivt för din kreditvärdighet – i synnerhet om du tackar nej till alla för att fortsätta jämföra långivare.

  En annan stor fördel med att anlita en låneförmedlare är enkelheten. Istället för att lägga ner timmar eller kanske till och med dagar på att leta upp och jämföra långivare är jobbet gjort på 10 minuter när du söker via en låneförmedlare. När du skickar en låneansökan till Axo Finans får du dessutom svar samma dag från flera olika banker och långivare.

  Ofta kan man också få bättre räntor och villkor via en låneförmedlare, då långivarna är medvetna om att de inte är de enda som erbjuder dig att låna pengar.
  Att ansöka hos Axo Finans är enkelt. Du hittar ett formulär på nästan varenda sida på webbplatsen där du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Här kan du ange om du vill ha ett ”vanligt” privatlån eller om du vill ha ett samlingslån. Du kan också ange om du har en medsökande till lånet, vilket ökar chansen att lånet beviljas.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 44052
  Trustpilot
  4.4 (ca 1700 omdömen)
  Bolagsuppgifter Allabolag
  Founded 2013

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-02