Frogtail

Frogtail är en långivare som etablerade sig på marknaden år 2006 och är en del av Folkefinansgruppen, som är verksam i Norge och Sverige. Under samma tak hittar vi även låneförmedlaren Monetti och Kredit365.

Frogtail erbjuder lån utan säkerhet i form av snabblån med lite längre löptider än klassiska sms-lån. Själva säger man på Frogtail att man vänder sig till dig som av någon anledning behöver ett snabbt tillskott av kapital för speciella inköp. Att lånet är utan krav på säkerhet innebär att du inte behöver berätta vad du ska pengarna till eller sätta egendom i pant för lånet.

Innan du kan beviljas ett lån, måste man enligt lag göra en kreditprövning. Tidigare tog Frogtail alla kreditupplysningar via UC (Upplysningscentralen) men det har man gått ifrån, och använder numera Bisnode Kredit för detta ändamål.

Att ta smslån utan UC är något de flesta uppskattar. Det innebär i förlängningen att bankerna inte kan se att du har sökt lån hos andra långivare. Bankerna tar alltid sin kreditupplysning via UC, då de ju faktiskt är de som är huvudägare av företaget.

Kreditupplysningen används i första hand för att bedöma om du klarar av att sköta återbetalningarna på lånet. Men den ligger också till grund för hur man beräknar räntan på ditt lån. Den sätts nämligen individuellt. Det är alltså omöjligt för dig att veta exakt vilken ränta du kommer att få om du inte gör en faktisk ansökan om lån.

Uppdaterad: 11.01.2021
5.000 kr Lägstabelopp
40.000 kr Högstabelopp
18 ar Åldersgräns
26% Ränta
1826 valde Frogtail
 • Utan UC
 • Direktutbetalning
 • Betalnsanm. Ok

Räkneexempel : Lånebelopp på 15 000 kr till en effektiv ränta på 26,8% (över 2 år), ger en låenkostand på 3 960 kr (du betalar tillbaka 18 960 under perioden).

Vissa av dessa lån är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

Om Frogtail

Måndag08.00-18.00
Tisdag08.00-18.00
Onsdag08.00-18.00
Torsdag08.00-18.00
Fredag08.00-18.00
Lördag10.00-15.00
Söndag10.00-15.00
Hemsida:https://www.frogtail.se/
E-post:info@frogtail.se
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Folkefinans AS Norge
Orgnr516404-7044
Gata:Götgatan 78
Stad:Stockholm
Utbetalning:Direkt
KreditupplysningBisnode
Telefonnummer:0770-99 20 00
Sociala medier:
 • Direktutbetalning av 40 000 kr

 • Ingen UC-förfrågan

 • Accepterar betalningsanmärkningar

 • Helgöppen support

 • Svårbedömd ränta
 • Lågt högsta lånebelopp
 • Lånevillkor
 • Sammanfattning
 • Källa

Lånevillkor

Hos Frogtail kan du ta snabblån utan säkerhet på mellan 5 000 kr och 40 000 kr. Efter kreditprövning bestäms din personliga ränta – årsränta på ett lån på 3 år ligger idag mellan 19,5 och 39%.

Direkt på startsidan hos Frogtail ser du två skjutreglage, där du dels kan bestämma hur mycket du vill låna, och dels välja löptid på lånet. Löptiden har begränsningar på så sätt att om du väljer t.ex. 5 000 kr är maximal löptid 6 månader, medan den är minst 2 år om du väljer maxlånebeloppet 40 000 kr. Men i viss mån kan du själv styra över återbetalningstiden.

Själva ansökningsprocessen är enkel och går snabbt. Till att börja får du identifiera dig via Trustly där du väljer vilken bank du har, och sedan görs ansökan på några minuter. Därefter får du ett låneförslag från Frogtail, som du godkänner om det känns ok. Hela processen sker över internet och inga handlingar behöver skickas in.

När lånet har beviljats förs pengarna över till din bank med direktutbetalning redan samma dag, om du ansöker före kl. 13.00. I annat fall har du pengarna nästa dag. Är det en fredag så kommer pengarna in nästföljande måndag. Nordea för över pengarna samma dag om du ansöker före 10.30.

Kundtjänsten är öppen under vardagar mellan 8.00 och 18.00, och på helgerna mellan 10.00 och 15.00.

Krav för att få lån:

 • Du ska ha fyllt minst 18 år.
 • Du ska ha en taxerad inkomst.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Det går att få lån trots betalningsanmärkningar, om du i övrigt har en ordnad ekonomi.

Sammanfattning

För oss framstår Frogtail som ett seriöst företag, som är noga med att vara tydliga med olika villkor. En sak som inte är så tydlig är dock räntan på lånen, eftersom man tillämpar individuell ränta. Du kan alltså inte veta räntan innan du gjort en ansökan. Det här sättet att sätta ränta gör också att det kanske främst är personer med ordnad ekonomi som har nytta av Frogtail.

Positivt är också att du kan låna utan UC ända upp till 40 000 kr, och med direktutbetalning samma dag – två fakta som år ganska ovanliga vid dessa summor.

Frogtail kan alltså vara antingen högt eller lågt räknat – beroende på hur din egen ekonomiska situation ser ut.

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0