Frogtail

Frogtail är en av de äldsta långivarna i Sverige och etablerade sig på den Svenska marknaden redan år 2006.

Innehåll

  Om Frogtail

  Frogtail är en långivare som etablerade sig på marknaden år 2006 och är en del av Folkefinansgruppen, som är verksam i Norge och Sverige. Under samma tak hittar vi även låneförmedlaren Monetti och Kredit365.

  Frogtail erbjuder lån utan säkerhet i form av snabblån med lite längre löptider än klassiska sms-lån. Själva säger man på Frogtail att man vänder sig till dig som av någon anledning behöver ett snabbt tillskott av kapital för speciella inköp. Att lånet är utan krav på säkerhet innebär att du inte behöver berätta vad du ska pengarna till eller sätta egendom i pant för lånet.

  Innan du kan beviljas ett lån, måste man enligt lag göra en kreditprövning. Tidigare tog Frogtail alla kreditupplysningar via UC (Upplysningscentralen) men det har man gått ifrån, och använder numera Bisnode Kredit för detta ändamål.

  Att ta smslån utan UC är något de flesta uppskattar. Det innebär i förlängningen att bankerna inte kan se att du har sökt lån hos andra långivare. Bankerna tar alltid sin kreditupplysning via UC, då de ju faktiskt är de som är huvudägare av företaget.

  Kreditupplysningen används i första hand för att bedöma om du klarar av att sköta återbetalningarna på lånet. Men den ligger också till grund för hur man beräknar räntan på ditt lån. Den sätts nämligen individuellt. Det är alltså omöjligt för dig att veta exakt vilken ränta du kommer att få om du inte gör en faktisk ansökan om lån.

  Snabbfakta om Frogtail

  Lägsta belopp 10.000 kr
  Högsta belopp 40.000 kr
  Ränta 26%
  Effektiv ränta 29,33%
  Löptid 1-5 år
  Kreditupplysning Bisnode
  Accepterar anmärkningar Ja
  Åldersgräns 18 år
  Inkomstkrav Taxerad inkomst
  Anställningsform fr. Arbetssökande
  Utbetalningstid 0-2 bankdagar
  Identifiering BankID
  Exempel från Frogtail: Låna 20 000 kr med återbetalningstid på 3 år och nominell bunden ränta på 26%. Uppläggningsavgift 0 kr, administrationsavgift 0 kr, effektivränta 29,3%, totalt att återbetala 28 873 kr (802 kr per månad i 36 månader).

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Lånevillkor

  Hos Frogtail kan du ta snabblån utan säkerhet på mellan 5 000 kr och 40 000 kr. Efter kreditprövning bestäms din personliga ränta – årsränta på ett lån på 3 år ligger idag mellan 19,5 och 39%.

  Direkt på startsidan hos Frogtail ser du två skjutreglage, där du dels kan bestämma hur mycket du vill låna, och dels välja löptid på lånet. Löptiden har begränsningar på så sätt att om du väljer t.ex. 5 000 kr är maximal löptid 6 månader, medan den är minst 2 år om du väljer maxlånebeloppet 40 000 kr. Men i viss mån kan du själv styra över återbetalningstiden.

  Själva ansökningsprocessen är enkel och går snabbt. Till att börja får du identifiera dig via Trustly där du väljer vilken bank du har, och sedan görs ansökan på några minuter. Därefter får du ett låneförslag från Frogtail, som du godkänner om det känns ok. Hela processen sker över internet och inga handlingar behöver skickas in.

  När lånet har beviljats förs pengarna över till din bank med direktutbetalning redan samma dag, om du ansöker före kl. 13.00. I annat fall har du pengarna nästa dag. Är det en fredag så kommer pengarna in nästföljande måndag. Nordea för över pengarna samma dag om du ansöker före 10.30.

  Kundtjänsten är öppen under vardagar mellan 8.00 och 18.00, och på helgerna mellan 10.00 och 15.00.

  Krav för att få lån:

  • Du ska ha fyllt minst 18 år.
  • Du ska ha en taxerad inkomst.
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
  • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Det går att få lån trots betalningsanmärkningar, om du i övrigt har en ordnad ekonomi.

  Kundservice

  Frogtail strävar alltid efter att vara den enkla och tydliga långivaren som i sin kommunikation med sina kunder utvecklar sina erbjudanden om lån. Frogtail har tagit fram en gedigen FAQ som finns tillgänglig på deras webbplats. Om återkommande, nya och blivande kunder är i behov av att komma i kontakt med Frogtail så har deras kundservice öppet sju dagar i veckan, vilket få andra långivare har. Det går alltid att kontakta deras support via telefon eller mail för att få personlig service.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn Folkefinans AS Norge
  Hemsida https://frogtail.se/
  Gata Götgatan 78
  Postnummer 118 30
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 0770-99 20 00
  E-post info@frogtail.se
  Orgnr 516404-7044
  Måndag 08.00-18.00
  Tisdag 08.00-18.00
  Onsdag 08.00-18.00
  Torsdag 08.00-18.00
  Fredag 08.00-18.00
  Lördag 10.00-15.00
  Sändag 10.00-15.00

  Så ansöker du om lån hos Frogtail

  En låneansökan påbörjas på Frogtail.se och består av tre steg. Man börjar med att identifierar sig via Trustly där man också väljer det bankkonto man vill få pengarna utbetalt till. Sedan får man lämna de nödvändiga personuppgifter som krävs för att ansökan skall godtas. Efter det steg så kommer du som ansöker om lån bli presenterad ett färdigt beslut med betalningsplan, räntekostnad och månadsbelopp. På så vis ser du snabbt vad lånet kostar exakt. Här när upplägget presenteras så har låntagaren valet att acceptera eller neka förslaget, valet är helt frivilligt.

  Avgifter

  Uppläggningsavgift 0 kr
  Administrationsavgift 0 kr
  Uttagsavgift 0 kr

  Sammanfattning

  För oss framstår Frogtail som ett seriöst företag, som är noga med att vara tydliga med olika villkor. En sak som inte är så tydlig är dock räntan på lånen, eftersom man tillämpar individuell ränta. Du kan alltså inte veta räntan innan du gjort en ansökan. Det här sättet att sätta ränta gör också att det kanske främst är personer med ordnad ekonomi som har nytta av Frogtail.

  Positivt är också att du kan låna utan UC ända upp till 40 000 kr, och med direktutbetalning samma dag – två fakta som år ganska ovanliga vid dessa summor.

  Frogtail kan alltså vara antingen högt eller lågt räknat – beroende på hur din egen ekonomiska situation ser ut.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 47705
  Trustpilot
  4.7 (ca 2 000 omdömen)
  Bolagsuppgifter Allabolag
  Founded 2006

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-07