Untie

Untie erbjöd tidigare lån som kallas för P2P-lån, peer-to-peer-lån. Det innebar att privatpersoner lånade pengar av andra privatpersoner genom Unties plattform. Men Untie har valt att lägga ner sin utlåningsverksamhet och det beror på deras vision om att bli en finansportal där privatpersoner kan hantera hela sin privatekonomi.

Innehåll

  Om Untie

  Untie va tidigare ett så kallat P2P lånebolag, där P2P står för peer-to-peer lending. De agerade mellanhand mellan privatpersoner och företag som ville låna ut sina pengar, och ger låntagare chansen att låna från någon annanstans än en bank.

  Untie erbjöd blancolån upp till 80 000 kr, samt företagslån upp till 250 000 kr. Räntorna började på 8% och de effektiva räntorna låg mellan 9,23%-16,23%. För både privatlån och företagslån gällde en återbetalningsperiod på max 3 år.

  En kreditbedömning gjordes via Bisnode och Untie godtog inte ansökningar med betalningsanmärkningar. De godkände inte heller att man hade ett öppet skuldsaldo hos Kronofogden.

  Idag är Untie en plats där privatpersoner kan organiserar sitt finansiella liv genom att de kan hantera alla sina finansiella tjänster på en och samma plattform.

  De har skapat en finansportal där privatpersoner kan hantera alla sina finansiella ärenden. De skriver att deras portal är en plats där de samlar både lån och investeringar från olika kända varumärken.

  Snabbfakta om Untie

  Lägsta belopp Ej Tillämpligt
  Högsta belopp Ej Tillämpligt
  Ränta Ej Tillämpligt
  Effektiv ränta Ej Tillämpligt
  Löptid Ej Tillämpligt
  Kreditupplysning Ej Tillämpligt
  Accepterar anmärkningar Ej Tillämpligt
  Åldersgräns Ej Tillämpligt
  Inkomstkrav Ej Tillämpligt
  Anställningsform Ej Tillämpligt
  Utbetalningstid Ej Tillämpligt
  Identifiering Ej Tillämpligt
  Exempel från Untie: Ej tillämpligt eftersom att Untie inte tillhandahåller några lån idag.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Utbud

  Untie har försökt skapa en plattform där de tillhandahåller en samlingstjänst där privatpersoner enkelt kan komma i kontakt med långivare för olika ändamål, kreditgivare men också tjänsteleverantörer av olika besparingsformer. De skriver att det idag finns ett flertalet olika bolag bakom produkterna som erbjuds via deras plattform.

  Kontakt

  Untie är inte längre någon långivare och erbjuder inte lån direkt. Däremot så hänvisar de lånsökande vidare till andra partners. De erbjuder även andra tjänster via sin plattform och de skriver att tjänsteleverantörerna kommer bli allt fler i framtiden. De har idag en kontaktsida på sin webbplats men saknar tydliga kontaktvägar och hänvisar all kontakt till de formulär som de har på kontaktsidan.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn Untie AB
  Hemsida https://untie.se/
  Gata Lögegatan 11
  Postnummer 541 30
  Stad Skövde
  E-post info@untie.se
  Orgnr 559020-6503
  Måndag Stängt
  Tisdag Stängt
  Onsdag Stängt
  Torsdag Stängt
  Fredag Stängt
  Lördag Stängt
  Sändag Stängt

  Antal påkopplade bolag

  Untie skriver även att det i dagsläget endast finns 4 olika bolag som erbjuder spar- och investeringsprodukter samt privatlån och kontokrediter.

  Sedan skriver de att de i framtiden förväntar sig se en ökning med allt fler partners. Vi vill att våra användare skall vara aktsamma när de funderar på att nyttja denna tjänst då det i dagsläget finns andra företag som erbjuder likartade tjänster men gentemot allt fler långivare, kreditgivare och banker. Som alla erbjuder dessa olika typer av lån, krediter och besparingsformer.

  Avgifter

  Uppläggningsavgift Ej Tillämpligt
  Aviavgift Ej Tillämpligt

  Noggrann jämförelse krävs

  Untie påpekar att deras kunder alltid måste vara noggranna och komma ihåg att läsa igenom informationen till respektive produkt som presenteras på deras plattform innan de ansöker om lån eller investerar sina pengar. Sedan skriver de även att de inte står bakom alla produkter som du som besökare av webbplatsen ser på samlingstjänsten.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 44081
  Trustpilot
  3.1 (ca 20 omdömen)
  Bolagsuppgifter Allabolag.se
  Founded 2015

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-09