Risicum

Risicum erbjuder en så kallad kontokredit som fungerar som ett digitalt kreditkort. Ser vi till användarbetyg hittar vi ingen information på Trustpilot vilket kan vara en varningstecken. För att konkurrensutsätta Risicum och andra långivare kan ett exempel vara att använda låneförmedlaren Klara lån.

Innehåll

  Om Risicum

  Risicum Capital AB är ett svenskt privatägt kreditföretag. De erbjuder ett kreditlån som fungerar som en kontokredit utan kort. Lånet ges utan säkerhet och oftast beviljas det direkt, och pengarna betalas ut inom 30 minuter efter det att du har skickat in ansökan. Kreditbedömningen görs hos Bisnode Kredit AB. Lån beviljas inte om du har betalningsanmärkningar hos kronofogden.

  Snabbfakta om Risicum

  Lägsta belopp 3.000 kr
  Högsta belopp 50.000 kr
  Ränta 35%
  Effektiv ränta 44,15% – 807,1%
  Löptid 1-84 mån
  Kreditupplysning Bisnode
  Accepterar anmärkningar Nej
  Åldersgräns 20 år
  Inkomstkrav Taxerad inkomst
  Anställningsform Anställning
  Utbetalningstid 0-2 bankdagar
  Identifiering BankID
  Exempel från Risicum: Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Lägsta månadsbelopp: 1000 kr (amortering inkl. ränta och avgifter). Kontoavgift: 49 kr/månad. Uppläggningsavgift: 390 kr. Årsränta: 35% (2,92% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 40 000 kr i 37 månader. Totalt att återbetala 61 106,78 kr (ifall kunden betalar minimibeloppet varje månad). Effektiv årsränta: 46,49%

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Grundkrav för att få låna

  Förutom grundkraven och efter en sedvanlig kreditupplysning, gör Risicum en individuell bedömning av din betalningsförmåga innan man godkänner lånet. Man tittar på din inkomst, utgifter, andra lån eller skulder och livssituation. Vid ansökan krävs att du uppvisar de 3 senaste lönespecifikationer eller ett bankkontoutdrag.

  • Du ska vara över 20 år
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige sen 2 år
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar
  • Du ska ha en stadig inkomst
  • Du måste ha e-legitimation eller ett mobilabonnemang

  Kundservice

  Behöver du hjälp med låneansökan eller har andra frågor, då kan du kontakta kundtjänst alla dagar i veckan. Det gör du via telefon eller E-post.

  Ansökan – steg för steg

  1. Välj önskat belopp att låna, ange sedan e-postadress, telefonnummer samt besvara några frågor. Ansökan tar mindre än någon minut att genomföra.
  2. I samband med att en ansökan skickas in så görs en kreditbedömning direkt och ett besked lämnas.
  3. Preliminärt godkända ansökningar bearbetas sedan av Risicums kundtjänst snarast möjligt.
  4. Efter att en ansökan inkommit till Risicum fattas ett beslut inom några minuter om huruvida ansökan godkänns.
  5. Om den som ansöker har konto hos Nordea eller Handelsbanken kan pengarna betalas ut direkt efter att ansökan godkänts.
  6. Om den som ansöker har konto hos annan bank betalas pengarna ut samma bankdag förutsatt att ansökan kommer in före 13.00. Skulle ansökan komma in efter 13.00 finns pengarna på kontot senast 13.00 nästkommande bankdag.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn Risicum Capital AB
  Hemsida https://risicum.se/
  Gata Sankt Göransgatan 66
  Postnummer 112 33
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 08-1245 1987
  E-post kundtjanst@risicum.se
  Orgnr 556725-9980
  Måndag 08:00-20:00
  Tisdag 08:00-20:00
  Onsdag 08:00-20:00
  Torsdag 08:00-20:00
  Fredag 08:00-20:00
  Lördag 09:00-17:00
  Sändag 11:00-17:00

  Kreditlån, räntor och avgifter

  Kreditlån fungerar som ett kreditkort fast utan ett fysisk kort. Den här låneformen är lite mer flexibel än ett traditionellt snabblån. Lånet fungerar som en kredit där låntagaren har möjlighet att göra utbetalningar när den vill och på valfritt belopp inom beviljad kredit. Av den beviljade krediten kan låntagaren anpassa uttagen efter behov och situation och ränta gäller endast för nyttjat belopp. Återbetalningen är flexibel, och varje månad betalar man av 10% av totalskulden eller minst 1 000 kr. Det går att återbetala hela skulden om man vill och man kan behålla krediten tillsvidare.

  För en kontokredit hos Risicum så tillkommer en del kostnader i form av uppläggningsavgift som är en engångskostnad samt en kontoavgift som tillkommer varje månad.

  Lån utan UC

  När du ansöker om lån är Risicum skyldiga att ta en kreditupplysning på dig, innan ett lån beviljas. Man använder sig inte av UC utan man samarbetar med kreditupplysningsföretaget Bisnode Kredit AB.

  Avgifter

  Uppläggningsavgift 390 kr
  Kontoavgift 49 kr/mån

  Ansvarsfull kreditgivning

  Risicum skriver på sin webbplats att de värnar om sund kreditmarknad och framför allt om sina kunders ekonomiska situation. Det är därför som de är väldigt noga med att informera om riskerna med att använda sig av högkostnadskrediter likt deras kreditlån. Det är också väldigt viktigt att låntagaren i sin tur är fullt medveten om följderna om man inte betalar tillbaka lånet i tid. Detta är en av anledningarna till att Risicum alltid genomför en utförlig kreditprövning på alla som ansöker om kredit hos dem innan de beviljar en kredit. Det är vad de skriver en del av deras policy att verka för en sundare lånemarknad.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 44060
  Bolagsuppgifter Allabolag.se
  Founded 2007

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-09