EverydayPlus

EverydayPlus är en väletablerad långivare, som drivs av OPR-Finance AB i Stockholm. Ett tips är att att jämföra EverydayPlus via Klara Lån som specialiserat lån med kortare löptid utan UC. Troligtvis finns det långivare som kan erbjuda dig bättre villkor.

Innehåll

  Om EverydayPlus

  Huvudägaren i OPR-Finance AB som driver EverydayPlus är Finska OPR-Vakuus Oy med säte i Helsingfors. Under devisen ”ett kreditkort i mobilen” erbjuder man flexibla lån i form av en kontokredit som går att utnyttja flera gånger med bara en ansökan. Inom det beviljade kreditutrymmet kan du alltså föra över pengar när du än behöver – därav liknelsen med ett kreditkort.

  Låneformen är en flexibel och smidig lösning. Eftersom du kan ta ut pengar när du vill (så länge du har kreditutrymme kvar) har du alltid en buffert för oförutsedda händelser. Och du betalar bara ränta på det belopp du utnyttjar.
  Du behöver dock inte hålla koll på ett fysiskt kreditkort, då du sköter alla transaktioner via internet och en app i din mobil.

  Hos Everyday Plus hittar du inga sms-lån eller andra typer av snabblån. För dig som hellre lånar på ”traditionellt” vis hänvisar Everyday Plus till moderbolaget OPR-Finance.

  Innan en ansökan kan beviljas måste man enligt lag ta en kreditupplysning på den som söker lån. Hos Everyday Plus sker detta alltid via kreditupplysningsföretaget Bisnode Kredit. Du slipper därmed en förfrågan hos UC, det företag som i princip alla banker använder sig av. Din kreditvärdighet hos banken påverkas alltså inte när du lånar pengar hos Everyday Plus.

  Man kräver heller inga säkerheter för kontokrediten – du gör vad du själv vill med pengarna och behöver inte sätta huset eller bilen i pant för lånet.

  Snabbfakta om EverydayPlus

  Lägsta belopp 1.000 kr
  Högsta belopp 25.000 kr
  Ränta 39%
  Effektiv ränta 62,11% – 4000%
  Löptid 1-18 år
  Kreditupplysning Bisnode
  Accepterar anmärkningar Nej
  Åldersgräns 20 år
  Inkomstkrav 120.000 kr
  Anställningsform Anställning
  Utbetalningstid Samma dag (Om krediten blivit beviljad)
  Identifiering BankID
  Exempel från EverydayPlus: En aktiv kontokredit med 3 000 kr uttag på 12 månader med 39 % nominell ränta. Om man betalar det minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor, vilket som är högst) samt tillkommande avgifter och räntan varje månad i 11 månader och 865 kr i sista månaden, blir effektiv ränta 113,46 %. Att återbetala: 4654 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser uppläggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Lånevillkor

  Everyday Plus erbjuder kontokrediter på belopp mellan 3 000 och 25 000 kronor. Du ansöker enkelt om krediten online med BankID som legitimation, och inom 15 minuter har du ett färdigt kreditavtal, förutsatt att din ansökan beviljas. Det gäller under förutsättning att du söker under kontorets öppettider, som är mellan 8 – 19 på vardagar och 10 – 14 på helgerna.

  När lånet är beviljat kan du föra över pengarna till ditt bankkonto via sms eller via internet. Uttag hanteras under kontorstid (se ovan) och du har oftast pengarna direkt, beroende på vilken bank du använder. Du väljer själv om du vill ta ut hela det beviljade beloppet direkt, eller om du vill föra över pengarna vid behov. Minsta belopp att föra över är 200 kronor.

  Krediten löper på obestämd tid. I takt med att du tar ut pengar eller betalar av på krediten minskar respektive ökar ditt kreditutrymme.

  Trots att lånekostnaderna anges tydligt på företagets hemsida kan det vara lite klurigt att räkna ut vad lånet kostar i slutändan.

  Grundläggande krav för att bli beviljad kredit:

  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska vara mellan 20 och 75 år
  • Du ska ha ordnad ekonomi och inga betalningsanmärkningar
  • Inkomst på minst 120 000 kr per år
  • Du ska ha BankID

  Kundtjänst

  Precis som andra seriösa långivare så har EverydayPlus en väl etablerad kundtjänst som man når via telefon och mail. Är det så att man är kund till EverydayPlus så har man tillgång till alla uppgifter på EverydayPlus Online, portalen man loggar in på. Där hittar man all information rörande ens kredit och uppgifter. Sedan så har de även en väl utvecklad FAQ på sin kundtjänstsida som innehåller de vanligast förekommande frågorna.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn OPR-Finance AB
  Hemsida https://everydayplus.se/
  Gata Kungsbroplan 1
  Postnummer 112 26
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 08-225 115
  E-post kundservice@everydayplus.se
  Orgnr 556707-7044
  Måndag 08:00-19:00
  Tisdag 08:00-19:00
  Onsdag 08:00-19:00
  Torsdag 08:00-19:00
  Fredag 08:00-19:00
  Lördag 10:00-14:00
  Sändag 10:00-14:00

  Priser

  EverydayPlus är en kontokredit som ger låntagaren utrymme att när denne behöver låna pengar så finns kreditutrymmet tillgängligt att utnyttja. EverydayPlus är ändå rätt så transparenta med sina avgifter, räntor och villkor. Väljer man att dela upp sin betalning så betalar man alltid som lägst 4 % av kapitalskulden eller minst 200 kr plus ränta och avgift per fakturadatum.

  Avgifter

  Uppläggningsavgift 395 kr
  Uttagsavgift 50 kr
  Administrationsavgift 39 kr
  Påminnelseavgift 60 kr

  Sammanfattning

  EverydayPlus kontokredit är en smidig låneform, flexibel och snabb, med direktutbetalning av det belopp du väljer. Räntan är generellt sett lägre än hos smslån och snabblån, men högre än många andra kontokrediter. Det kan dessutom vara besvärligt att veta vad krediten kostar om man inte betalar av skulden snabbt.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 44036
  Trustpilot
  2.8 (ca 100 omdömen)
  Bolagsuppgifter Allabolag
  Founded 2005

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-04