Credstep

Credstep har bytt namn och numera går deras verksamhet under namnet Billecta.

Innehåll

  Om Billecta (f.d. Credstep)

  Billecta (f.d. Credstep) erbjuder en tjänst som köper fakturor från företag och ger på så sätt förskottsbetalningar på existerande inkomster. Det innebär att man som företagare kan få betalt snabbt för utfört arbete, och slipper vänta 30, 90 eller 120 dagar på att betalningarna ska trilla in.

  Billecta (f.d. Credstep) gör först en kreditupplysning på företaget som vill sälja sina fakturor. Kreditupplysningen görs via UC och de godkänner inte betalningsanmärkningar. De granskar också fakturorna, och ser till att företaget och fakturorna är trovärdiga innan de köper dom. Man kan välja mellan olika lösningar beroende på om man planerar att sälja sina fakturor kontinuerligt eller bara någon enstaka gång.

  Billecta (f.d. Credstep) är alltså ingen traditionell långivare. De kan istället hjälpa till att minska ditt företags likviditet genom att köpa dina fakturor och på så sätt erbjuda dig snabbare betalningar för utfört arbete.

  Snabbfakta om Billecta (f.d. Credstep)

  Lägsta belopp 10.000 kr
  Högsta belopp 500.000 kr
  Ränta Inte tillämpar se andra avgifter
  Effektiv ränta Inte tillämpar se andra avgifter
  Löptid 1-4 mån
  Kreditupplysning UC
  Accepterar anmärkningar Nej
  Åldersgräns 20 år
  Inkomstkrav 15.000 kr/mån
  Anställningsform Fast anställd
  Utbetalningstid 1 bankdag
  Identifiering BankID
  Billecta (f.d. Credstep) tillhandahåller inga lån. Men man kan sälja fakturor mot en kostnad och på så vis påverka sitt företags likviditet.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Lånevillkor

  För att kunna köpa dina fakturor måste Billecta (f.d. Credstep) godkänna ditt företags möjlighet till att kunna betala av skulden.

  • I ett första steg görs en kreditvärdering via Bisnode eller UC (Upplysningscentralen). Det går inte att sälja sina fakturor till Billecta (f.d. Credstep) om man har en betalningsanmärkning.
  • En enklare kreditprövning görs även på mottagaren av fakturan. Detta görs för att Billecta (f.d. Credstep) vill försäkra sig om att de faktiskt har möjlighet att få betalt.
  • Fakturabeloppet måste ligga på mellan 5 000 kr och 100 000 kr.
  • Fakturan måste vara utställd till företag, ej till privatperson (konsumentfaktura).
  • Man måste också se till att löptiden på fakturan inte överstiger 120 dagar.
  • Fakturan måste vara utställd till ett företag inom Sverige. Inga utländska fakturor godkänns.
  • Oavsett om man möter alla villkor är det inte säkert att Billecta (f.d. Credstep) godtar ditt företag som låntagare. Därför kan det vara en god idé att kontakta deras kundservice för att se om just ditt företag kvalificerar.

  Kundtjänst

  Det går att nå Billecta (f.d. Credstep) kundservice via e-post, via en telefonsupport och via en chatt på hemsidan. Chatten är öppen samma tider som telefonlinjen. Har man en fråga utanför kontorstider går det bra att ändå ställa den, och så återkommer en representant när de öppnat igen.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn Credstep AB
  Hemsida https://credstep.se/
  Gata Sturegatan 56
  Postnummer 114 36
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 08-400 20 290
  E-post kundtjanst@billecta.com
  Orgnr 559106-9785
  Måndag 09:00-12:00
  Tisdag 09:00-12:00
  Onsdag 09:00-12:00
  Torsdag 09:00-12:00
  Fredag 09:00-12:00
  Lördag Stängt
  Sändag Stängt

  Förskottsbetalning

  Billecta (f.d. Credstep) köper fakturor och betalar mellan 95%-98% av fakturans värde. Du lånar alltså inte pengar, utan får istället förskottsbetalning på fakturor som du ändå skulle fått betalning för vid ett senare tillfälle.

  Avgifter

  Hanteringsavgift 25 kr / faktura
  Billecta Flex 1,99% av fakturans värde
  Uppstartsavgift 0 kr

  Hur du ansöker om lån

  Det är enkelt att anlita Billecta (f.d. Credstep) för att öka tillgångarna i företaget. För att få ett faktureringslån, följ följande steg:

  • Scanna fakturan och skicka till Billecta (f.d. Credstep) via mail, API eller någon partner
  • Billecta (f.d. Credstep) kontrollerar och verifierar fakturan
  • Utbetalning kommer att göras samma dag
  • Billecta (f.d. Credstep) skickar en modifierad faktura till din kund med er design, villkor osv, men med Billecta (f.d. Credstep) betalningsalternativ

  Fakturan är alltså nu mera Billecta (f.d. Credstep), och du kan se dina utgifter som betalda. Du behöver inte oroa dig för att betala av något lån, eftersom att det är kunden som är betalningsskyldig.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 45599
  Trustpilot
  3.7
  Bolagsuppgifter Allabolag
  Founded 2017

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-04