Aros Kapital

Aros Kapital utger sig för att vara småföretagarnas kreditgivare och erbjuder lån till företag.

Innehåll

  Om Aros Kapital

  Aros Kapital utger sig för att vara experter på finansiering för företag för små och medelstora företag, så kallade SMB’s. Aros bakgrund ligger i att de är entreprenörer och arbetar för att det ska genomsyra hela bolaget. I allt från bemötande till granskning av låneansökningar. De skriver att de lägger stort fokus på att se människor, möjligheter och att de  tror på innovation istället för att fokusera på siffror, hinder och utdragen byråkrati. Aros erbjuder tre olika typer av företagslån; Stora Företagslånet, Företagslån Direkt och Företagslån Direkt med EU-Stöd.

  Aros har inga generella beloppsbegränsningar när det gäller deras olika företagslån, de gör istället en individuell prövning av respektive låneansökan som kommer in och baserar därefter lånebeloppet utefter företagets ekonomiska situation.

  Snabbfakta om Aros Kapital

  Lägsta belopp 30.000 kr
  Högsta belopp 50.000.000 kr
  Ränta Individuell
  Effektiv ränta Individuell
  Löptid 1-20 år
  Kreditupplysning UC
  Accepterar anmärkningar Nej
  Åldersgräns 18 år
  Inkomstkrav Deklarerad inkomst/omsättning
  Anställningsform Eget företag
  Utbetalningstid 1-30 bankdagar
  Identifiering BankID
  Exempel från Aros Kapital: Lånebelopp på 500 000 kr med en återbetalningstid på 24 månader med en exempelränta på 9%* ger det totala månadsbeloppet att betala 23 300 kr. *Den faktiska månadsräntan baseras på företagets kreditvärdighet.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Låneerbjudanden

  Aros Kapital erbjuder tre olika typer av företagslån som baseras på hur din verksamhet ser ut samt vilka planer ni har för lånet.

  Stora Företagslånet

  Aros erbjuder Stora Företagslånet för det företag som behöver låna mellan 1–50 miljoner kr. Återbetalningstiden för detta lån kan då uppgå till 20 år och handläggningen för lån av denna storlek har en ledtid på 1-2 veckor.

  Företagslån Direkt

  Företagslån Direkt är ett lånerbjudande framtaget för de företag som behöver låna ett mindre belopp relativt snabbt. Som företag kan man ansöka om lån upp till 1 000 000 kr med en amorteringstid på upp till 60 månader. Efter inskickad ansökan så får man besked direkt och man har tillgång till pengarna inom 1‑2 bankdagar.

  Företagslån Direkt med EU-Stöd

  Hos Aros kan man ansöka om lån med EU-Stöd. Maxbeloppet som man kan ansöka om då är 550 000 kr. Anledningen till att Aros erbjuder denna form av lån är för att dessa lån har mer fördelaktiga villkor. Vid denna form av lån kan man förvänta sig lägre ränta samt ett mer begränsat borgensåtagande som uppgår till endast 20 % av det totala lånebeloppet. Detta eftersom att lånet omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska Unionen under programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

  Aros har inga generella beloppsbegränsningar för sina företagslån eftersom att de gör individuella prövningar av alla låneansökningar som kommer in. De strävar dock alltid efter att bibehålla en sund riskbild och långvariga relationer med sina kunder. Därför erbjuder de endast företagslån om de är trygga med låntagarens möjlighet att betala amortering och ränta.

  Grundkrav för att låna

  Aros Kapital har olika grundkrav för att bli beviljad ett lån.

  Grundkrav Stora Företagslånet

  • För dessa lån görs en manuell granskning av företaget och dessa ekonomiska förutsättningar. Kontakta Aros för ytterligare detaljer kring de punkter de granskar.

  Grundkrav Företagslån Direkt

  • Du har ett aktiebolag eller enskild firma
  • Aktiebolag behöver en borgensförbindelse av en fysisk person
  • Företaget ska ha upprättat minst ett bokslut

  Grundkrav Företagslån Direkt med EU-stöd

  • Du måste ha ett Aktiebolag.
  • Bolaget får inte ha fler än 9 heltidsanställda.
  • Bolaget får inte ha mer än 20 mkr i omsättning.
  • Bolaget får inte ha mer än 20 mkr i totala tillgångar.
  • Det måste även finnas ett fastställt och registrerat bokslut.

  Andra tjänster från Aros Kapital

  Aros Kapital erbjuder utöver lån även företag möjligheten att sälja sina fakturor, få hjälp med leasing, inkassoverksamhet, juridisk konsultation samt sparande.

  Fakturaköp

  Genom att sälja sina fakturor till Aros får man som företag betalt direkt och i slutändan tar Aros kreditrisken, oavsett om det är en inhemsk faktura, en exportfaktura eller en faktura ställd till en privatperson. För detta så tar Aros ut en administrationsavgift per hanterad faktura och en kreditavgift. Kreditavgiften är ett procentvärde som baseras på fakturans totalbelopp.

  Leasing

  Aros Kapital erbjuder även företagsleasing där företag kan få all leasing samlad på ett och samma ställe. Företag får skräddarsydda och enligt Aros förmånliga avtal, personlig service och enkel hantering. Aros ser över företagets behov och önskemål tillsammans med den ansökande. Vidare tar de fram en förutsägbar betalplan som underlättar för företaget att budgetera både månadskostnad och likviditet för den aktuella investeringen. Aros anpassar leasingperioden till utrustningens ekonomiska livslängd och den varierar beroende på typ av utrustning samt behov.

  Inkasso

  Aros erbjuder även sina företagskunder inkassotjänster. För de gånger som fakturor eller fordringar förfaller och kunder inte betalar kan företag nyttja Aros inkassotjänst. Aros erbjuder en enkel och professionell inkassotjänst som gör att deras kunder slipper jaga sina kunder om betalningar eller lägga tid och resurser på krångliga juridiska processer. Aros går även så långt att de kan erbjuda hjälp med snabba partsdelgivningar, konkursanmaningar och konkursansökningar.

  Juridisk Konsultation

  Skulle det vara så att en kund väljer att bestrida en faktura och tvist uppstår kan Aros biträda sina kunder genom hela processen samt säkerställa att sina kunders intressen tas tillvara på bästa möjliga sätt. Aros börjar alltid med att göra en objektiv bedömning av situationen samt dess utsikter till framgång i en domstolsprocess. Självklart biträder Aros sina kunder i domstol eller förhandlar med dess kund/kunder för att hitta den bästa möjliga lösningen.

  Sparande

  Aros erbjuder företag så väl som privatpersoner möjligheten till sparande hos dem. De erbjuder idag flera olika typer av sparkonton och detta för att kunna erbjuda en lösning som passar kunden bäst. I skrivande stund erbjuder Aros en inlåningsränta på 1,10% per år. Alla Aros inlåningskonton omfattas av den statliga inlåningsgarantin. För sparande hos Aros så gäller det att den lägsta insättningen är på 50 000 kr och får maximalt uppgå till 1 050 000 kr. Man får göra max 1 insättning per konto och kontot är låst under den överenskomna perioden på 3-12 månader. Väljer man att ta ut alla eller delar av pengarna i förtid uppkommer en uttagsavgift på 1% av uttaget men minst 1 000 kr.

  Kundsupport

  Aros kundsupport har öppet på normala kontorstider under helgfria vardagar, man når dem via telefon och mail.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn Aros Kapital AB
  Hemsida https://aroskapital.se/
  Gata Johan på Gårdas Gata 5A
  Postnummer 412 50
  Stad Göteborg
  Telefonnr. 031-83 36 70
  E-post info@aroskapital.se
  Orgnr 556669-3130
  Måndag 09:00-16:00
  Tisdag 09:00-16:00
  Onsdag 09:00-16:00
  Torsdag 09:00-16:00
  Fredag 09:00-16:00
  Lördag Stängt
  Sändag Stängt

  Priser

  Aros Kapital erbjuder lån från 30 000 kr upp till 50 000 000 kr till små och medelstora företag. När man tar ett lån hos Aros Kapital betalar man en uppläggningsavgift på 995 kr för lån som uppgår till 600 000 kr och för lån över 600 000 kr är uppläggningsavgiften 2% av det totala lånebeloppet. Andra fasta månadskostnader tillkommer men är inte av Aros Kapital specificerade på deras webbplats. Vad den exakta kostnaden blir för lånet är helt beroende på hur företagets situation ser ut och hur Aros bedömer företagets kreditvärdighet.

  Avgifter

  Uppläggningsavgift för lån upp till 600 000 kr 995 kr
  Uppläggningsavgift för lån över 600 000 kr 2% av lånebeloppet

  Sammanfattning

  Aros Kapital grundades 2004 och företaget jobbar efter tre etiska riktlinjer: efterlevnad av regler, tydlighet samt respekt för individen. De lån som Aros erbjuder är till för företag som behöver ekonomisk finansiering av olika anledningar. Företaget är väletablerat och har under sina verksamma år hjälpt en mängd företag med finansiering för olika ändamål.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 50852
  Bolagsuppgifter Allabolag.se
  Founded 2018

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-23