Nystart Finans

Nystart Finans är inte ett klassiskt låneföretag. De fokuserar istället på att hjälpa personer som har hamnat i ekonomiska svårigheter och som vill ta steget mot en bättre privatekonomi. Hos Nystartfinans kan även du med skuldsaldo få lån.

Innehåll

  Om Nystart Finans

  Nystart Finans marknadsför sig inte som företaget som delar ut nya snabba lån. De fokuserar däremot på att hjälpa personer som vill påbörja en förändringsresa mot högre privatekonomisk medvetenhet och skuldfrihet.

  Betalningsanmärkning kan man få och den kan vara svår att bli av med. Nystart Finans har som mål att försöka underlätta för den som vill kunna kickstarta ens framtid. Du kan ansöka om lån med beloppsintervall på 30 000 kr – 500 000 kr. Det görs en kreditupplysning via UC men du blir tilldelad en personlig representant som kommer guida dig igenom hela processen. Representanten blir din personliga kontaktperson utöver initiala säljare och skulle du ha frågor har du någon som känner till ditt fall och dina omständigheter.

  Du kan ansöka med betalningsanmärkning och skuld med en chans att få ditt lån beviljat. Som nämnts görs en individuell bedömning och skulle det behövas kan du ha en medsökande för att öka den chansen.

  Snabbfakta om Nystart Finans

  Lägsta belopp 30.000 kr
  Högsta belopp 500.000 kr
  Ränta 9,95% – 21,95%
  Effektiv ränta 10,45% – 28,9%
  Löptid 2-15 år
  Kreditupplysning UC
  Accepterar anmärkningar Ja
  Åldersgräns 20 år
  Inkomstkrav 22.000 kr/mån
  Anställningsform Anställning
  Utbetalningstid 0-2 bankdagar
  Identifiering BankID
  Exempel från Nystart Finans: Räntan är rörlig och sätts individuellt, mellan 9,95%-21,95%, högsta effektiva räntan 28,9%. Återbetalningstid: 2-15 år Exempelränta är effektiv ränta 12.9%. Totalbelopp för ett annuitetslån på 250 000 kr, effektiv ränta 12.9%, 8 års löptid, 995 kr i uppläggningsavgift. Månadskostnad: 4 188 kr, totalkostnad 402 033 kr

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Grundkrav

  • Minst 18 år, max 65 år.
  • Du eller en medsökande måste vara fast anställd.
  • Minimum inkomst 22 000 kr/mån, vilket ska kunna styrkas.
  • Krav på medsökande när lånebeloppet överstiger 300 000 kr.
  • Krav på medsökande när befintlig skuld hos Kronofogden finns.

  Kundservice

  Du behöver inte ansöka online om du hellre vill prata med en person om din situation, Nystart Finans har kunniga representanter som finns tillgängliga över telefon. Du kommer få personlig rådgivning som är skräddarsydd efter dina förutsättningar och tips som är baserade på representantens erfarenheter och åsikter. En del i Nystart Finans varumärke är just deras kundtjänsts professionella och effektiva bemötande. Det gäller oavsett om du ringer eller skickar ett email till dem.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn Nystart Finans Sverige AB
  Hemsida https://nystartfinans.se/
  Gata Linnégatan 22
  Postnummer 114 47
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 08-410 203 04
  E-post info@nystartfinans.se
  Orgnr 556976-4110
  Måndag 09:00-18:00
  Tisdag 09:00-17:00
  Onsdag 09:00-17:00
  Torsdag 09:00-17:00
  Fredag 09:00-17:00
  Lördag Stängt
  Sändag Stängt

  Räntor och avgifter

  Nystart Finans ränta är rörlig och den sätts individuellt, den baseras på din nuvarande ekonomiska situation och är ett resultat av utfallet av din kreditkoll och deras personliga utvärdering av dig som person. Nystart Finans skriver även att om deras kunder sköter sin ekonomi enligt den överenskomna planen så kan man få erbjudande om en bättre ränta. Som de själva skriver, de ställer hårda krav, men de är också människor och vill hjälpa andra.

  Nystart Finans börjar alltid med att se över en persons inkomst och återbetalningsförmåga när de får in en ansökan. Därför så kan man få lån hos dem även om har en eller till och med flera betalningsanmärkningar, deras ambition, som de skriver, är att hjälpa sina kunder få färre betalningsanmärkningar, inte fler.

  Att ta ett lån hos Nystart Finans är inte billigt, det är inte heller ett alternativt för den som är på jakt efter pengar för konsumtion. Nystart Finans är till för de som har hamnat i ekonomiska problem och fattat beslutet att ta sig ur dem. De har idag rätt så höga kostnader för sina lån i form av ränta men också i avgifter. Men för den som har hamnat i ekonomiskt svåra situationer i livet så kanske Nystart Finans är just den hjälp man behöver för att få ordning på ekonomin igen.

  Tidigare avgifter

  Uppläggningsavgift 995 kr
  Administrationsavgift 0 kr
  Aviavgift 0 kr

  Nystartslånet

  Nystartslånet från Nystart Finans är ett lån som finns till för att hjälpa kunder att lösa befintliga skulder, en form av samlingslån helt enkelt. Nystartslånet skiljer sig från många andra typer av samlingslån då Nystart Finans inte dömer ut ansökningar på förhand. Även om den som ansöker har har skulder hos kronofogden, har betalningsanmärkningar eller pågående ärenden hos Kronofogden, så kan de få fram ett erbjudande på ett samlingslån. Nystartslånet kommer baseras på den ansökandes nuvarande, fasta inkomst och återbetalningsförmåga. Nystart Finans hävdar att varje enskilt fall får personlig och manuell genomgång för att säkerställa att villkoren passar situationen.

  Att ansöka om Nystartslånet är en relativt enkel process och den består i huvudsak av tre steg.

  Allt börjar med en intresseanmälan
  Börja med att göra en intresseanmälan på webbplatsen, detta är det första steget mot ett Nystartslån. Du behöver ange uppgifter om inkomst, boendesituation och relation.

  Samtala & utvärdering
  Om Nystart Finans bedömer att den ansökande kan få ta del av ett erbjudande om ett Nystartslån kommer de ta kontakt med denne. I bedömningsskedet fokuserar Nystart Finans på inkomst och återbetalningsförmåga och minst en av de sökande måste ha en fast anställning.Då är det dags att gå igenom den rådande ekonomiska situationen där syftet är att hitta en hållbar väg ut ur skulderna. Här är det bra om den som ansöker har koll på sina lån och krediter. Tillsammans med en rådgivare på Nystart Finans bestäms vilka av alla lån och krediter som ska samlas. Här är det alla kort på bordet som gäller, betalningsanmärkningar och skulder hos kronofogden är inte ett hinder för att få lån, men ett transparent och ärligt bemötande kan vara en bra start.

  Erbjudandet
  Nystart Finans tar fram ett låneerbjudande som har som fokus att lösa befintliga lån och krediter och på så vis sänka den totala månadskostnaden, detta är det upp till den ansökande att ta ställning till. Det är ett stort beslut som kräver noga eftertanke, eftersom att lånet inte är billigt och kraven är hårda. Tänk igenom beslutet noggrant. Nystart Finans ger den sökande råd längs vägen och ger möjliga belöningar i form av sänkt ränta om alla betalningar sköts och ekonomin är god. Månadsavgiften kommer vara den samma för hela låneperioden och betalningar sker via autogiro men man kan göra extra inbetalningar när man vill.

  Att lägga till’ en medsökande kan förbättra chansen att få ett lån och för att göra det krävs att man fyller i samma uppgifter för den personen. I vissa situationer så kan Nystart Finans även kräva att du har en medsökande för att de ska erbjuda ett låneupplägg.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 44022
  Trustpilot
  4.7 (ca 1 500 omdömen)
  Bolagsuppgifter Allabolag.se
  Founded 2014

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-09