Freedom Finance

Freedom Finance är en tjänst som samlar långivare och banker på en och samma plats, vilket gör det enkelt för konsumenter att hitta det optimala lånet. Här kan man ansöka om privatlån och billån. Man kan även få hjälp med att baka ihop krediter (samla lån). Freedom Finance erbjuder privatlån mellan 5 000 kr och 600 000 kr, och billån upp till 500 000 kr. Hos Freedom Finance kan du ansöka om ett privatlån även om du har en eller flera betalningsanmärkningar, men inte om du har ett öppet skuldsaldo. Du måste också vara mellan 18-73 år gammal, och ha en stadig årsinkomst på över 100 000 kr per år.

Tjänsten är kostnadsfri och man binder inte upp sig genom att skicka in en ansökan om jämförelse. Freedom Finance använder sig av UC (Upplysningscentralen) för kreditprövningar, men endast en kreditprövning görs.

Uppdaterad: 30.12.2020
5000 kr Lägstabelopp
600000 kr Högstabelopp
18 ar Åldersgräns
2,99–34,36% Ränta
653 valde Freedom Finance
 • Utan UC
 • Samla lån
 • Betalnsanm. Ok

Ränteexempel: Låna 200 000 kr under 10 till en kostnad på 2 200 kr i månaden (totalkostnad på 63 000 kr, samt effektiv ränta på 5,93%).

Vissa av dessa lån är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

Om Freedom Finance

Måndag24 timmar
Tisdag24 timmar
Onsdag24 timmar
Torsdag24 timmar
Fredag24 timmar
LördagStängt
SöndagStängt
Hemsida:https://www.freedomfinance.se/
Lanserades:2010
E-post:support@freedomfinance.se
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Zmara Group
Orgnr556647-0737
Gata:Polisgatan 4
Stad:Ängelholm
KreditupplysningUC
Telefonnummer:0431-474700
Sociala medier:
 • Okomplicerad ansökningsprocess.

 • Kundsupport och hjälp går att få dygnet runt

 • Endast en kreditupplysning

 • Kostnaden för lånet visas efter ansökan är skickad
 • Delar personuppgifter med Zmarta Group
 • Kreditupplysningen görs via UC
 • Lånevillkor
 • Privatlån
 • Samla lån
 • Billån
 • Hur du ansöker om lån
 • Kundtjänst
 • Sammanfattning
 • Källor

Lånevillkor

För att kunna ansöka om lån hos Freedom Finance måste du som låntagare uppfylla vissa krav. Det är värt att notera att det inte är Freedom Finance själva som har bestämt dessa krav, utan alla villkor kommer ifrån bankerna och finansföretagen som bistår med lånen. Lånevillkoren skiljer sig också åt från en bank till en annan, men det finns några grundkrav som måste uppföljas hos alla.
För att kunna låna pengar, måste låntagaren:

 • * Vara över 18 år gammal
 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
 • Vara bosatt i Sverige
 • Inte ha några öppna skulder hos Kronofogden (skuldsaldo)

Vill man låna ett större belopp tillkommer troligtvis ytterligare krav på inkomststabilitet. Och om man har en betalningsanmärkning kan ansökningsprocessen gå något långsammare då man ibland kan komma att behöva komplettera ansökan med styrkande uppgifter. Så är man ute efter en snabb och smidig ansökningsprocess är det viktigt att se till att man uppfyller alla krav innan ansökan skickas in.

Privatlån

Hos Freedom Finance kan du låna mellan 5 000 och 600 000 kr utan säkerhet. Orsaken till varför man väljer att ansöka om ett privatlån kan vara många, till exempel en renovering eller en resa. Du kan ansöka om ett privatlån även om du har en eller flera betalningsanmärkningar, men inte om du har ett öppet skuldsaldo. Du måste också ha en stadig årsinkomst.

Låneexempel*: Låna 5 000 kr i 1 år. 11,75 % i rörlig ränta, 12,38% i effektiv ränta. Du betalar tillbaka 5 324 kr (5 324 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 444 kr (inkl. amortering).

Samla lån

Att samla lån innebär att man samlar gamla obetalda lån och istället tar ett enda med bättre villkor än de man tidigare har. Många kan spara tusentals kronor på att samla ihop att lån som hänger efter. För att samla tidigare lån eller krediter krävs alltså ett nytt lån som motsvarar totalbeloppet för de tidigare lånen.

Låneexempel*: Låna 100 000 kr i 10 år. 7,90% i rörlig ränta, 8,19% i effektiv ränta. Du betalar tillbaka 144 960 kr (144 960kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 1 208 kr (inkl. amortering).

Billån

Hos Freedom Finance kan du ansöka om ett billån där bilen används som säkerhet till lånet. Du som låntagare måste lägga 20% av bilens värde i handpenning, och maxbeloppet du kan låna till en bil är 500 000 kr. För husbilar finns inget lånetak.

Låneexempel*: Bilens pris är 200 000 kr. Din kontantinsats 40 000 kr. Låna 200 000 kr i 7 år. 4,95% i rörlig ränta, 5,69% i effektiv ränta. Du betalar tillbaka 193 319 kr (193 319 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 2 297 kr (inkl. amortering).

*Freedom Finance är en tjänst som samlar långivare och banker, därför skiljer sig kostnader och villkor beroende på vilket lån man väljer.

Hur du ansöker om lån

Syftet med Freedom Finance är att förenkla ansökningsprocessen. Såhär går den till:

 1. Börja med att surfa in på Freedom Finance webbsida. Välj sedan den typen av lån du ska ansöka om, till exempel billån eller privatlån.
 2. Fyll i dina uppgifter i formuläret och skicka in. Nu kommer Freedom Finance att vidarebefordra dina uppgifter till flera olika långivare och banker.
 3. Du får låneerbjudanden från de olika bankerna. Dessa erbjudanden skickas omedelbart till Freedom Finance.
 4. Nu kan du i lugn och ro välja mellan de olika erbjudandena, och välja det som passar dig bäst.
 5. Sedan är det upp till de olika bankerna att slutföra ansökningsprocessen och betala ut pengarna till dig.

Kundtjänst

Freedom Finance snålar inte med kundservicen utan erbjuder support dygnet runt. Det finns även en bred FAQ-sektion där du kan hitta svar på de vanligaste frågorna. På hemsidan finns också en speciell sektion dedikerad för klagomål.

För den som vill ha hjälp direkt finns ett telefonnummer, annars kan man maila och till och med faxa sin fråga till Freedom Finance.

Sammanfattning

Freedom Finance är ett välkänt namn i lånebranschen, och är ett av de största företagen inom låneförmedling i Sverige. Företaget är en del av Zmarta Group, vars huvudägare är tyska Bauer Media Group.

Freedom Finance är en av de mer betrodda låneförmedlarna, och här kan du som vill låna pengar enkelt jämföra lån utan säkerhet i form av privatlån, billån eller samlingslån.
Precis som de flesta låneförmedlare tar Freedom Finance en kreditupplysning via UC när du ansöker om att låna pengar via dem. Men det registreras bara en förfrågan hos Upplysningscentralen, till skillnad mot om du själv hade vänt dig till alla långivare för att söka lån.

Källor

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0

Lägstabelopp10.000 kr
Högstabelopp600.000 kr
Löptid1-20 år
Avgift0 kr
Ränta2,90-26%
Utan UC
Kontokredit
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns18 år
271 valde Consector
Consector exempel: Lånebelopp: 100 000 kr, 5 års löptid, 4,96% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 1 881 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 12 860 kr.