Compricer

Compricer är en av Sveriges största jämförelsesajt som bland annat specialiserat sig på att förmedla privatlån. De ger alltså inte ut några egna lån, utan agerar låneförmedlare. Hos Compricer kan man ansöka om osäkrade privatlån från 10 000 kr – 600 000 kr. Vid en låneansökan får man jämföra erbjudanden av 35 olika banker som samarbetar med Compricer, för att hitta lånet med de bästa villkoren. Räntorna är individuella och den lägsta räntan som erbjuds är 3,25%.

När man ansöker om lån hos Compricer görs en kreditbedömning via UC. Värt att notera är att endast en kreditbedömning görs, som alla långivare får ta del av. Om man istället hade ansökt om ett lån från olika banker själv hade var och en tagit fram en kreditupplysning, vilket påverkar ens kreditvärde negativt.

Om man har en betalningsanmärkning så går det ändå att låna via Compricer, men man får inte ha något öppet skuldsaldo – obetald skuld – hos Kronofogden.

Uppdaterad: 11.01.2021
10.000 kr Lägstabelopp
600.000 kr Högstabelopp
18 ar Åldersgräns
2,9-39% Ränta
192 valde Compricer
 • Utan UC
 • Samla lån
 • Betalnsanm. Ok

Exempel*: Låna 50 000 kr i 2 år. 4,95% ränta och 5,95% effektiv ränta. Du betalar tillbaka 53 037 kr under perioden (53 037 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 2 192 kr (ink amortering). Uppläggningskostnad 429 kr.

Vissa av dessa lån är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

Om Compricer

Måndag09:00-18:00
Tisdag09:00-18:00
Onsdag09:00-18:00
Torsdag09:00-18:00
Fredag09:00-18:00
LördagStängt
SöndagStängt
Hemsida:https://www.compricer.se/
Lanserades:2004
E-post:info@compricer.se
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Compricer AB
Orgnr556655-5727
Gata:Luntmakargatan 18
Stad:Stockholm
KreditupplysningUC
Telefonnummer:08 - 5000 2000
Sociala medier:
 • Går att låna med anmärkningar

 • Kostnadsfritt

 • Låg åldersgräns

 • Erbjuder endast privatlån
 • Använder UC
 • Lånevillkor
 • Privatlån
 • Hur du ansöker om lån
 • Kundtjänst

Lånevillkor

Eftersom att Compricer inte själva erbjuder några lån, utan endast förmedlan erbjudanden från långivare så kan villkoren skilja sig från ett finansbolag till ett annat. Om man till exempel har en betalningsanmärkning är det inte säkert att man kommer att få ett erbjudande om lån från alla deltagande banker.

Compricer har dock några grundläggande villkor som ska följas om man ska kunna ansöka om lån.

 • Du måste vara över 18 år gammal
 • Du måste vara folkbokförd och bosatt i Sverige
 • Du får inte ha något öppet skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 120 000 kr per år

Som fast inkomst räknas bland annat hel- eller deltidsanställning, pension och studiebidrag. Också sjukförsäkringar och timanställningar kan godkännas, om beloppet överstiger 110 000 kr per år.

Värt att notera är också att ju högre belopp man vill låna, desto högre krav kan komma att ställas på låntagaren.

Privatlån

Hos Compricer kan man ansöka om osäkrade privatlån. Ett privatlån kan användas till i stort sett vad som helst. Belopp man kan ansöka om är 5 000 kr – 500 000 kr. Räntenivåerna varierar beroende på lånebelopp, löptid och låntagarens förutsättningar gällande återbetalning.

Hur du ansöker om lån

Att ansöka om ett lån via Compricer är okomplicerat och går till på följande sätt:

 1. Bestäm dig för hur mycket du vill låna. För att jämföra låneperioder och kostnader kan man använda sig av Compricers prisexempel på hemsidan.
 2. Fyll i ansökningsformuläret på hemsidan.
 3. Compricer kommer att skicka din förfrågan vidare till potentiella långivare.
 4. När du fått svar från olika långivare kan du jämföra de olika erbjudanden som finns i lugn och ro.
 5. Välj det lån som passar bäst och signera avtalet med hjälp utav BankId. Vissa långivare vill att du skriver under fysiskt på bankkontor eller med hjälp av avtal som skickas på posten.

Kundtjänst

Du kan ringa Compricer med frågor och funderingar gällande din låneprocess. Det går också bra att maila. Telefonsupporten är öppen vardagar 09:00-18:00.

Compricer har också en omfattande FAQ sektion på sin hemsida, där de svarar på de vanligaste frågorna som kan dyka upp vid en låneansökan. Här kan du till exempel läsa om varför du blir nekad lån, och vad du kan göra för att förbättra dina chanser.

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0