Compricer

Som en av Sveriges största jämförelsesajter har Compricer bland annat specialiserat sig på låneförmedling.

Innehåll

  Om Compricer

  Compricer är en av Sveriges största jämförelsesajt som bland annat specialiserat sig på att förmedla privatlån. De ger alltså inte ut några egna lån, utan agerar låneförmedlare. Hos Compricer kan man ansöka om osäkrade privatlån från 10 000 kr – 600 000 kr. Vid en låneansökan får man jämföra erbjudanden av 35 olika banker som samarbetar med Compricer, för att hitta lånet med de bästa villkoren. Räntorna är individuella och den lägsta räntan som erbjuds är 3,25%.

  När man ansöker om lån hos Compricer görs en kreditbedömning via UC. Värt att notera är att endast en kreditbedömning görs, som alla långivare får ta del av. Om man istället hade ansökt om ett lån från olika banker själv hade var och en tagit fram en kreditupplysning, vilket påverkar ens kreditvärde negativt.

  Om man har en betalningsanmärkning så går det ändå att låna via Compricer, men man får inte ha något öppet skuldsaldo – obetald skuld – hos Kronofogden.

  Snabbfakta om Compricer

  Lägsta belopp 10.000 kr
  Högsta belopp 600.000 kr
  Ränta 2,95% – 29,00%
  Effektiv ränta 3,04% – 30,06%
  Löptid 2-12 år
  Kreditupplysning UC
  Accepterar anmärkningar Ja
  Åldersgräns 18 år
  Inkomstkrav 110.000 kr
  Anställningsform Fast anställd / Pensionär
  Utbetalningstid Så snabbt som möjligt
  Identifiering BankID
  Exempel från Compricer: Om den rörliga årsräntan är 5,5 % blir den effektiva räntan 5,86 % för ett lån om 100 000 kronor med 5 års löptid och uppläggningsavgift om 495 kr samt 0 kr i aviavgift. Det totala beloppet att betala blir 115 102 kronor och din månadskostnad blir då 1 910 kronor. Detta avser återbetalning med annuitet.

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

  Lånevillkor

  Eftersom att Compricer inte själva erbjuder några lån, utan endast förmedlan erbjudanden från långivare så kan villkoren skilja sig från ett finansbolag till ett annat. Om man till exempel har en betalningsanmärkning är det inte säkert att man kommer att få ett erbjudande om lån från alla deltagande banker.

  Compricer har dock några grundläggande villkor som ska följas om man ska kunna ansöka om lån.

  För ansökan om lån över 30.000kr gäller följande krav

  • Du måste vara över 18 år gammal
  • Du måste vara folkbokförd och bosatt i Sverige
  • Du måste vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 110.000 kr per år
  • Du måste ha en fast inkomst från arbete eller pension

   

  För ansökan om lån under 30.000kr gäller följande krav

  • Du måste vara över 18 år gammal
  • Du måste vara folkbokförd och bosatt i Sverige
  • Du måste ha en fast inkomst från arbete eller pension
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 110.000 kr per år

  Som fast inkomst räknas bland annat hel- eller deltidsanställning, pension och studiebidrag. Också sjukförsäkringar och timanställningar kan godkännas, om beloppet överstiger 110.000 kr per år.

  Värt att notera är också att ju högre belopp man vill låna, desto högre krav kan komma att ställas på låntagaren.

  Kundtjänst

  Du kan ringa Compricer med frågor och funderingar gällande din låneprocess. Det går också bra att maila. Telefonsupporten är öppen vardagar 09:00-18:00.

  Compricer har också en omfattande FAQ sektion på sin hemsida, där de svarar på de vanligaste frågorna som kan dyka upp vid en låneansökan. Här kan du till exempel läsa om varför du blir nekad lån, och vad du kan göra för att förbättra dina chanser.

  Hur du ansöker om lån

  Att ansöka om ett lån via Compricer är okomplicerat och går till på följande sätt:

  • Bestäm dig för hur mycket du vill låna. För att jämföra låneperioder och kostnader kan man använda sig av Compricers prisexempel på hemsidan.
  • Fyll i ansökningsformuläret på hemsidan.
  • Compricer kommer att skicka din förfrågan vidare till potentiella långivare.
  • När du fått svar från olika långivare kan du jämföra de olika erbjudanden som finns i lugn och ro.
  • Välj det lån som passar bäst och signera avtalet med hjälp utav BankId. Vissa långivare vill att du skriver under fysiskt på bankkontor eller med hjälp av avtal som skickas på posten.

  Kundtjänst

  Bolagsnamn Compricer AB
  Hemsida https://compricer.se/
  Gata Luntmakargatan 18
  Postnummer 111 37
  Stad Stockholm
  Telefonnr. 08 – 5000 2000
  E-post info@compricer.se
  Orgnr 556655-5727
  Måndag 09:00-18:00
  Tisdag 09:00-18:00
  Onsdag 09:00-18:00
  Torsdag 09:00-18:00
  Fredag 09:00-18:00
  Lördag Stängt
  Sändag Stängt

  Privatlån

  Hos Compricer kan man ansöka om osäkrade privatlån. Ett privatlån kan användas till i stort sett vad som helst. Belopp man kan ansöka om är 5 000 kr – 500 000 kr. Räntenivåerna varierar beroende på lånebelopp, löptid och låntagarens förutsättningar gällande återbetalning.

  Återbetalningstid

   

  När man tar ett lån så måste man vara medveten om att lånet ska betalas tillbaka. Vanligtvis så betalas ett blancolån tillbaka under en överenskommen tidsperiod. Denna tidsperiod är överenskommen mellan låntagaren och långivaren och den kan variera mellan 1-20 år. Det är dock värt att notera att det oftast innebär lägre räntekostnad på kortare återbetalningstid. Men det viktigaste är alltid att man hittar en vettig balans i sin egen privatekonomi och på så vis sätter en amorteringstakt som fungerar med den övriga ekonomin.

  Välj den återbetalningstid som fungerar bäst för dig.

  Avgifter

  Ansökningsavgift 0 kr
  Administrationsavgift 0 kr
  Uppläggningsavgift 0 kr

  Låneskydd som tillval

  Via de banker och långivare som man kan jämföra med hjälp av Compricer så kan man få erbjudande om att teckna ett låneskydd i samband med att man tecknar ett privatlån. Ett låneskydd är en form av försäkring som fungerar på så sätt att försäkringen betalar av hela eller delar av lånet om låntagaren av någon anledning skulle få betalningssvårigheter. Dock är det värt att observera att ett låneskydd inte är gratis och som vilken annan försäkring så tillkommer en kostnad för detta. Kostnaden för ett låneskydd varierar mellan banker och långivare och det är helt frivilligt att teckna ett sådant avtal.

  Säkerhet

  Kryptering SSL
  FI licens 44034
  Trustpilot
  4.5 (ca 800 omdömen)
  Bolagsuppgifter Allabolag
  Founded 2004

  Erik Jansson

  Erik har en kandidatexamen inom ekonomi och har under de senaste 8 åren arbetat med internetmarknadsföring.
  Uppdatering: 2022-09-05
  Publicering: 2021-02-04