Bank Norwegian

Bank Norweigan är en onlinebaserad bank som erbjuder lån i form utav osäkrade privatlån. De erbjuder lån från 5 000 kr upp till 600 000 kr. Något som är unikt för Bank Norweigan är att man får svar på sin låneansökan redan inom ett par minuter. För att ansöka om ett lån hos Bank Norweigan måste man uppfylla vissa krav och villkor. Till exempel så godtar de inte låneansökan om man har en betalningsanmärkning. Gör man en ansökan om privatlån hos Bank Norweigan så görs en kreditprövning med hjälp utav UC (upplysningscentralen). I Sverige är det lag på att alla långivare måste göra en kreditvärdering av potentiella långivare innan de kan bevilja ett lån.

Har man en betalningsanmärkning och vill låna pengar hos Bank Norweigan, måste man alltså vänta 3 år tills betalningsanmärkningen försvunnit från Upplysningscentralens register.

Bank Norweigan erbjuder också andra banktjänster, så som sparkonto och kreditkort.

Uppdaterad: 15.04.2019
5.000 kr Lägstabelopp
600.000 kr Högstabelopp
16 ar Åldersgräns
99 kr Avgift
6.99-24.99% Ränta
146 valde Norwegian
 • Utan UC
 • Samla lån
 • Betalnsanm. Ok

Om Bank Bank Norwegian

Måndag10:00-16:00
Tisdag10:00-16:00
Onsdag10:00-16:00
Torsdag10:00-16:00
Fredag10:00-16:00
LördagStängt
SöndagStängt
Hemsida:https://www.banknorwegian.se/
E-post:post@norwegian.no
Företagsinformation:Allabolag.se
Företagsnamn:Bank Norwegian AS
Orgnr502073-3886
Gata:Snarøyveien 36
Stad:Fornebu
KreditupplysningUC
Telefonnummer:0770-45 77 66
Sociala medier:
 • Samla lån

 • Snabba besked efter låneansökan

 • Brett utbud

 • Accepterar inte anmärkningar
 • Höga grundkrav
 • Inga helg- eller direktutbetalningar
 • Lånevillkor
 • Privatlån
 • Hur du ansöker om lån
 • Kundtjänst
 • Bank Norwegian omdöme
 • Källa

Lånevillkor

Alla långivare och banker ställer krav på sina låntagare. För att ansöka om Bank Norweigan måste man uppfylla följande krav.

 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader
 • Du måste vara över 23 år gammal
 • Du får inte ha någon betalningsanmärkningen

Bank Norweigan anpassar också sina räntor efter den kreditbedömning som görs när låneansökan skickas in. Det innebär att de anpassar räntorna efter dina ekonomiska förutsättningar. För att förbättra sina chanser att få ett förmånligt lån kan man ansöka med en medsökande. Det innebär att en annan person tar på dig ansvaret att betala av skulden ifall du skulle misslyckas med betalningarna.

Förutom grundvillkoren har Bank Norweigan rätten att neka lån till någon de inte anser vara en trovärdig låntagare. Därför att det viktigt se till att man har optimala förutsättningar för att låna pengar innan man skickar in sin ansökan.

Privatlån

Hos Bank Norweigan kan man ansöka om privatlån utan säkerhet. Eftersom att lånet är osäkrat kan man använda det till vad som helst, till exempel att samla krediter och betala av tidigare skulder. Det går att använda privatlån till bilköp, resor och som kontantinsats vid ett bostadsköp.

Exempel: Låna 65 000 kr. 13,99% ränta och 15,88% effektiv ränta. Du betalar tillbaka 91 866 kr under perioden (91 866 kr i kreditkostnad). Månadskostnad: 1 531 kr (ink amortering).

Hur du ansöker om lån

För att ansöka om ett lån hos Bank Norweigan följer man några enkla steg.

 1. Fyll i låneansökan på hemsidan. Det är en enkel ansökningsprocess som endast tar ett par minuter.
 2. Godkänn ansökan med hjälp av BankId
 3. Efter att ansökan har godkänts kommer banken att återkomma till dig med ditt låneerbjudande.
 4. Om du är nöjd med till erbjudande från Bank Norweigan godkänner du det direkt på hemsidan, och pengarna kommer att finnas på ditt konto inom tre arbetsdagar.

För att öka sina chanser att få ett förmånligt lån kan man ansöka med en medsökande. Det innebär att banken har en ytterligare person att förlita sig på, vilket gör att deras risk sänks och de kan erbjuda lägre räntor.

Kundtjänst

Det går att kontakta Bank Norweigan via telefon och email. Deras telefonsupport är öppen Måndag-Fredag 10:00-16:00. Hos deras kundservice kan man ställa frågor som kan komma att dyka upp under ansökningsprocessen, som till exempel varför man inte blir beviljad ett lån eller vad man ska göra för att få ett bättre erbjudande.

Bank Norwegian omdöme

Bank Norwegian är ett av de större låneinstituten i Sverige. Företaget är ett dotterbolag till Norwegian Finans Holding, och fungerar som en vanlig internetbank för privatpersoner. De erbjuder både lån och sparande. Dessutom kan du skaffa dig ett Bank Norwegian kreditkort som du kopplar till ditt konto.

De flesta tänker kanske på flygresor när man ser namnet Norwegian. Men Bank Norwegian har inget med flyg att göra, annat än att du möjligen kan låna pengar till semesterresan. Du får också poäng när du betalar på flygbolaget med kreditkortet. På den här sidan koncentrerar vi oss dock på deras utlåningsverksamhet.

Bank Norwegian erbjuder privatlån utan säkerhet, alltså ett blancolån där du inte behöver sätta huset eller bilen i pant för det lånade beloppet. Det innebär också att du gör vad du vill med pengarna och du behöver inte redogöra för vad du ska använda lånet till. Men du kan även ansöka om ett samlingslån (omstartslån) för att lösa in gamla dyra krediter.

Hos Bank Norwegian kan du låna från 5 000 kr och upp till 600 000 kr, vilket är relativt ovanligt på så sätt att man erbjuder ett så lågt lägsta belopp. Den som vill låna 5 000 kr har tidigare främst varit hänvisad till s.k. sms-långivare som betalar ut pengarna med direktbetalning på under en timme efter att lånet beviljats. Men kan du vänta på pengarna i några dagar får du betydligt bättre villkor här än med ett snabblån.

Källa

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0