Låna pengar utan säkerhet

Att låna pengar utan säkerhet har flera fördelar. Kort handlar det om ett privatlån som du kan använda till vad du vill utan att redovisa för en långivare vad pengarna skall användas till. Kanske behöver du pengar till en kontantinsats vid ett husköp, samla ihop dyra krediter eller lösa en oförutsedd utgift. Ett blancolån går att få beviljat upp till 600 000 kronor men då bör din kreditvärdighet vara mycket god och din betalningsförmåga hög. Vanligare är att låna 50 000 kronor upp till 200 000 kronor. För bästa ränta på högre belopp rekommenderar vi dig att använda någon av de större låneförmedlarna som Lendo, Freedom Finance eller Sambla. Letar du istället efter en kreditgivare där du kan låna 20 000 kronor eller mindre, prova en kontokredit utan uc.

Uppdaterad: 01.02.2019
1
Lägstabelopp1.000 kr
Högstabelopp30.000 kr
Löptid30d - 5 år
Avgift0 kr
Ränta9,45%
Utan UC
Kontokredit
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns21 år
444 valde Ferratum
Ferratum exempel: Lånebelopp: 10 000 kr, 90 dagars löptid, 47,64% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 3 556 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 667 kr.
1
Lägstabelopp5.000 kr
Högstabelopp500.000 kr
Löptid1 - 15år
Avgift0 kr
Ränta2,95 - 22,59%
Utan UC
Samla lån
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns18 år
145 valde Sambla
Sambla exempel: Lånebelopp: 100 000 kr, 9 års löptid, 7,18% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 1 248 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 34 794 kr.
1
Lägstabelopp5.000 kr
Högstabelopp600.000 kr
Löptid1-15 år
Avgift0 kr
Ränta2,95-33,2%
Utan UC
Samla lån
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns18 år
95 valde Advisa
Advisa exempel: Lånebelopp: 100 000 kr, 9 års löptid, 5,79% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 1 183 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 27 764 kr.
  • Låna utan fast inkomst?
  • Låna utan säkerhet och uc
  • Direktutbetalning till kontot
  • Förverkliga dina drömmar trots att du inte har någon säkerhet
  • Källor

Låna utan fast inkomst?

Även om man är arbetslös eller går på en provanställning betyder inte det att man aldrig hamnar i en situation där man behöver låna pengar. Men även om du har låg eller ingen inkomst är det inte omöjligt att få ett lån utan krav på säkerhet – många kreditinstitut accepterar att du har inkomstkällor i form av a-kassa, pension, studielån eller någon annan form av inkomst.

Här är det viktigt att jämföra långivarna. Ibland kan räntorna vara höga (fasta räntor är dock vanligt), och lånet kan ha dyra uppläggningskostnader. Men du kan också se långivare som erbjuder räntefria privatlån utan säkerhet. Ofta är lånen räntefria de första trettio dagarna, eller så är de helt räntefria – vissa blancolån är t.ex. räntefria för dig som är ny kund.

Det kan ju dock finnas andra orsaker till att man har svårt att få lån. Särskilt i de stora bankerna där man oftast baserar sina beslut på kreditupplysningar och eventuella betalningsanmärkningar. I din vanliga bank är det nästintill omöjligt att få lån med betalningsanmärkningar, men många av våra långivare har specialiserat sig på den här typen av lån och kan erbjuda lån även i dessa fall, om än till något högre ränta.

Låna utan säkerhet och uc

De flesta banker har strikta rutiner vid lånehandläggningar, och de baserar ofta sina beslut på din ekonomiska historik och kreditupplysningar. Och även om du kanske kan få lån hos din bank, kanske du inte vill ”belasta” dina framtida möjligheter att ta t.ex. ett huslån på banken.

Hos våra långivare kan du därför ta mindre privatlån utan säkerhet, och utan UC-kontroll. Det innebär att, när det väl är dags för att söka det där stora lånet på banken, du inte besväras av en massa förfrågningar från Upplysningscentralen. Istället sker kreditupplysningen (som är lagstadgad) hos andra kreditupplysningsföretag.

Direktutbetalning till kontot

Många gånger vill man att det ska gå snabbt att få pengarna utbetalda, när man väl har bestämt sig för en viss långivare. Det här vet kreditgivarna och de flesta av dem har utarbetat rutiner för att kunna handlägga ansökningarna smidigt och snabbt, och du kan i regel få svar inom ett par minuter.

Hos många långivare kan du till och med få lån med helgutbetalning. För att få snabba utbetalningar krävs att du har ett BankID (eller mobilt BankID) för att kunna legitimera dig och signera ansökningshandlingarna. Utan det kan du varken ansöka online eller få besked direkt, istället är man tvungen att skicka papperen hem till dig för undertecknande.

Förverkliga dina drömmar trots att du inte har någon säkerhet

Det låter kanske som en klyscha, men faktum är att med ett lån utan krav på säkerhet kan du kanske äntligen göra den där fantastiska drömresan till Maldiverna som du längtat efter. Eller så handlar det om en lite mindre dröm: att byta ut den där gamla trötta datorn som du haft i evigheter. Vanligare är dock att man i vardagen stöter på utgifter som inte är inräknande i hushållsbudgeten. Badrummet börjar läcka eller att bilen går sönder. Med hjälp av ett lån utan säkerhet kan du enkelt både åka iväg på resan du längtat efter eller just lösa ett problem som det inte finns kapital för på sparkontot.

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 12 röster. Betyg: 4.5