Kortlån utan UC

Ett kortlån är, precis som namnet antyder, en typ av lån för dig som vill låna pengar snabbt och där du inte behöver låna några större summor. Kanske behöver du ett kortlån för att snabbt fixa något som har gått sönder i huset, eller du vill låna 5 000 kr för att slå till på en bra affär. Det kan finnas många olika anledningar till att man söker ett kortlån.

Korta lån har ofta en återbetalningstid på 90 dagar eller mindre, även om vissa har en löptid på upp till 2 år. Och på grund av lånets förhållandevis ringa storlek brukar det nästan alltid röra sig om lån utan UC-kontroll, vilket innebär att din kreditvärdighet gentemot din vanliga bank inte försämras.

Här nedan kan du jämföra de långivare som erbjuder de bästa villkoren på kortlån.

Uppdaterad: 23.01.2019
1
Lägstabelopp1.000 kr
Högstabelopp30.000 kr
Löptid30d - 5 år
Avgift0 kr
Ränta9,45%
Utan UC
Kontokredit
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns21 år
441 valde Ferratum
Ferratum exempel: Lånebelopp: 10 000 kr, 90 dagars löptid, 47,64% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 3 556 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 667 kr.
1
Lägstabelopp1.000 kr
Högstabelopp40.000 kr
Löptid30d - 2år
Avgift395 kr
Ränta3,25-83%
Utan UC
Kontokredit
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns20 år
88 valde Mobillån
Mobillån exempel: Lånebelopp: 25 000 kr, 1 års löptid, 47% i effektiv ränta och 815 kr i avgift. Månadskostnad: 2617 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 6 405 kr.
1
Lägstabelopp1.000 kr
Högstabelopp40.000 kr
Löptid1 - 3 år
Avgift350 kr
Ränta9.9-39%
Utan UC
Direktutbetalning
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns18 år
87 valde Frogtail
Frogtail exempel: Lånebelopp: 25 000 kr, 3 års löptid, 23,99% i effektiv ränta och 890 kr i avgift. Månadskostnad: 947 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 9 092 kr.
  • Vad är ett kortlån?
  • Korta lån utan upplysningscentralen
  • Jämför villkoren noga

Vad är ett kortlån?

Korta lån är precis vad det låter som – ett smidigt sätt att låna en mindre summa pengar, där återbetalningstiden är mellan 30 och 90 dagar. Kortlånet är alltså den perfekta lösningen för dig som behöver låna pengar snabbt, och med belopp från så lite som 500 kronor och upp till ca 10 000. (Det varierar lite mellan olika långivare.)

Även om vissa kortlån ibland har mycket hög årsränta, så brukar det inte ha så stor betydelse eftersom man ofta betalar av lånet efter en månad. Men det gäller att se upp för företag som inte alltid ser till ditt bästa. Här på Nocredit.se strävar vi efter att hitta de långivare som ger dig de allra bästa villkoren på ditt lån.

Korta lån utan upplysningscentralen

Många kreditgivare, och de flesta banker, använder sig av UC (Upplysningscentralen) när de tar en kreditupplysning på dig. Men många anlitar andra företag, som t.ex. Bisnode och Creditsafe, i synnerhet när det gäller mindre belopp som det är frågan om vid korta lån.

Det här är goda nyheter. Ett lån med UC kan innebära att du får svårt att få lån i din vanliga bank längre fram, eftersom många banker drar öronen åt sig om de ser att du har många UC-förfrågningar. Om långivaren däremot anlitar alternativa kreditupplysningsföretag innebär det att inga andra företag kan se att du ansökt om lån.

En annan fördel med de här korta lånen är att det oftast handlar om lån utan säkerhet. Du slipper alltså att sätta huset eller bilen i pant, eftersom lånebeloppen är så låga.

Ett kortlån är förhållandevis enkelt att få, eftersom åtagandet är betydligt mindre än vid t.ex. ett huslån. Men just på grund av att det är så lätt att låna, kanske man inte alltid tänker sig för i hastigheten. Ta aldrig sms-lån eller korta lån, om du inte verkligen vet att du kan betala tillbaka lånet inom låneperioden.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Jämför villkoren noga

Även om kortlån är lån med små belopp är det viktigt att jämföra långivarna, så att du inte betalar mer för lånet än du behöver. Skillnaderna i räntor kan vara stora, men å andra sidan är det årsränta vi pratar om – och några procent hit eller dit har kanske inte så stor betydelse när det gäller kortlån med ett par månaders löptid.

Det är den totala kostnaden som är det viktiga. Vissa företag har mycketlåga räntor, men kompenserar detta genom höga uppläggningskostnader och aviavgifter.

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0