Internetlån utan UC

Ett internetlån är ett enkelt sätt att låna pengar för att klara en oväntad utgift eller för att förverkliga en dröm. Vi på Nocredit.se hjälper dig att jämföra långivare så att du ska hitta de bästa villkoren utan att behöva snurra runt på en massa olika webbplatser.

Uppdaterad: 17.12.2020

Vissa av dessa lån är högkostnadskrediter

Om du inte följer betalningsplanen och betalar tillbaka krediten enligt avtal riskerar du att få en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Behöver du stöd? Kontakta då budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Uppgifter till var du skall vända dig finns på Hallåkonsument.se.

1
Lägstabelopp1.000 kr
Högstabelopp45.000 kr
Löptid30d - 5 år
Avgift0 kr
Ränta9,45%
Utan UC
Kontokredit
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns21 år
1664 valde Ferratum
Ferratum exempel: Lånebelopp: 10 000 kr, 90 dagars löptid, 47,64% i effektiv ränta och 0 kr i avgift. Månadskostnad: 3 556 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 667 kr.
1
Lägstabelopp5.000 kr
Högstabelopp40.000 kr
Löptid1-5år
Avgift0 kr
Ränta26%
Utan UC
Direktutbetalning
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns18 år
1832 valde Frogtail
Frogtail exempel: Lånebelopp: 25 000 kr, 3 års löptid, 23,99% i effektiv ränta och 890 kr i avgift. Månadskostnad: 947 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 9 092 kr.
1
Lägstabelopp1.000 kr
Högstabelopp30.000 kr
Löptid1-43mån
Avgift395 kr
Ränta48-83%
Utan UC
Kontokredit
Betalnsanm. Ok
Åldersgräns20 år
828 valde Mobillån
Mobillån exempel: Lånebelopp: 25 000 kr, 1 års löptid, 47% i effektiv ränta och 815 kr i avgift. Månadskostnad: 2617 kr (inkl. amortering). Kreditkostnad: 6 405 kr.
  • Vad är ett internetlån?
  • Fördelar med internetlån
  • Nackdelar med att låna på nätet
  • Internetlån utan säkerhet
  • Snabba utbetalningar

Vad är ett internetlån?

Internetlån är egentligen bara ett samlingsnamn på de lån du kan ansöka om via internet. Här ingår till exempel sms-lån, snabblån och andra typer av små, korta lån. Internetlånet är en bra lösning om du behöver låna pengar snabbt, eftersom många långivare erbjuder lån med helgutbetalning.

Internet har förändrat låneprocessen avsevärt. Borta är den tid då man var tvungen att boka möte på banken och sätta sig på ett kontor och diskutera med en banktjänsteman som misstänksamt går igenom din ekonomi. Allt medan du sitter med mössan i hand och ska vara tacksam.

Idag sker hela processen online, och tack vare internetlånen kan du supenkelt jämföra hur många långivare du vill, direkt på skärmen.

Fördelar med internetlån

Jämfört med att låna på din vanliga bank finns det flera fördelar. Först och främst det faktum att du kan jämföra kanske 50 olika långivare, och ställa dem mot varandra. Det har ökat konkurrensen mellan de företag som lånar ut pengar och för att hålla sig kvar på marknader erbjuder de allt fler möjligheter, som t.ex. att du kan få lån trots betalningsanmärkningar, och utan att anlita UC (Upplysningscentralen).

En annan fördel är att det kan gå mycket snabbt. I vissa fall kan du till och med ha dina pengar bara någon timme efter att du ansökt. Ett faktum som kan vara till stor hjälp om en krissituation skulle uppstå, eller om du får ett tillfälle till en bra affär och måste agera snabbt.

Nackdelar med att låna på nätet

Det faktum att det är snabbt och enkelt att ta ett lån gör att man förivrar sig. När man tar ett snabblån går det ofta fort, och man tänker kanske inte riktigt igenom allt innan man lånar pengar. Därför är det viktigt att du använder ditt sunda förnuft, och verkligen är säker på att du kan betala av lånet i tid.

Räntor och ytterligare lånekostnader är andra fallgropar som det är lätt att falla i. Men med vår hjälp kan du hitta de långivare som erbjuder de för dagen allra bästa villkoren just nu – där har du den stora skillnaden mellan internetlån och att låna på traditionellt vis.

Internetlån utan säkerhet

Internetlånen har förändrat lånemarknaden radikalt. Den stora skillnaden är att många fler får möjlighet att låna pengar trots betalningsanmärkningar, gamla skulder och många UC-förfrågningar. Att låna pengar i din vanliga bank kräver en nästan fläckfri ekonomi, medan långivare som erbjuder internetlån i första hand tittar på hur din betalningsförmåga ser ut idag.

En annan skillnad är hur man ser på kreditupplysningar. Upplysningscentralen (UC) ägs av bankerna, och det är följaktligen deras källa till kreditupplysningar. Vid lite mindre lånebelopp använder de flesta av våra långivare Bisnode, Creditsafe och andra kreditupplysningsföretag, vilket gör att din framtida kreditvärdighet hos banken inte försämras. En god nyhet för dig som senare tänkt att ta ett större blancolån i banken.

Internetlån är vanligtvis ett lån utan säkerhet – i synnerhet när det gäller lite mindre belopp. Det betyder att du inte behöver sätta några privata egendomar (hus, bil, båt etc.) i pant för lånet. I gengäld kan räntorna bli något högre, eftersom långivarens risker blir större.

Snabba utbetalningar

På banken kan det ta veckor att få pengarna, om du ens får ansökan beviljad. Med ett internetlån har du att göra med företag som vet att det ibland brinner i knutarna, och som därför har väl inoljade rutiner för att göra direktutbetalningar så snart lånet är beviljat. På mindre än en timme kan du alltså gå från tanke till pengar på kontot.

Tänk dig att frysen pajar en lördagsmorgon. Du vänder dig till långivare som erbjuder internetlån med helgutbetalning – ansöker online, signerar med ditt BankID – och en halvtimme senare kan du åka och köpa ett nytt frysskåp. Problem solved!

Nocredit.se

Nocredit.se

Totalt: 0 röster. Betyg: 0